Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση – Οι συλληφθέντες δρούσαν σε Αττική, Βόλο και Γιάννενα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση – Οι συλληφθέντες δρούσαν σε Αττική, Βόλο και Γιάννενα

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση του βασικού πυρήνα των χούλιγκαν που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, πραγματοποιεί από τα ξημερώματα η Αστυνομία. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 60 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών. Δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, θα υποβληθεί την Τρίτη (23/4) στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Για τέσσερις μήνες υπο άκρα μυστικότητα εξελισσόταν η έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία με ναυτική φωτοβολίδα του 31 ετών αστυνομικού, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου διεξαγόταν αγώνας Βόλεϊ. Οι αρχές με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και αστυνομικών σκύλων έχουν προχωρήσει σε 58 έρευνες σε σπίτια και 15 οχήματα ενώ έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια ναρκωτικά ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Τα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με την αστυνομία οτι η γηπεδική βία και το κοινό ποινικό έγκλημα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

«Η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα. Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα» αν’εφερε μεταξύ άλλων ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και οι «ομαδάρχες»

Έχουν ήδη συλληφθεί 60 άτομα, ανάμεσα τους και οι «οργανωτές» τόσο αυτού του επεισοδίου όσο και άλλων και η επιχείρηση συνεχίζεται. Ο πυρήνας των εμπλεκομένων προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 20 έως 30 άτομα, ο σκληρός πυρήνας των οργανωτών τόσο του αιματηρού επεισοδίου στου Ρέντη όσο και σε άλλα 10 επεισόδια σε αγώνες, όπως στην περίπτωση του Βόλου αλλά και σε συμπλοκές με άλλους οπαδούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί δεν είχαν φυσική παρουσία αλλά κατεύθυναν άλλα άτομα από απόασταση.

5.000 ευρώ είχε στις τσέπες του άνεργος «ομαδάρχης»

Όλοι οι συλληφθέντες προέρχονται από την θύρα των οργανωμένων οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο ανήλικος αδελφός του κατηγορούμενου για την εκτόξευση της φονικής φωτοβολίδας, όπως και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί σε βάρος των συλληφθέντων είναι πολλά και «καίνε» τους άμεσα εμπλεκόμενους με τα σκληρά επεισόδια εκείνης της νύχτας, καθώς όλους αυτούς τους μήνες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω των ευρημάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια όσο και από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών.

Ειδικά για τον κύριο πυρήνα των «ομαδαρχών» έχουν γίνει έρευνες και για χρήματα. Μάλιστα, στην κατοχή ενός εκ των άμεσα εμπλεκομένων που είναι άνεργος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Ένας εξ αυτών συνελήφθη στα Ιωάννινα στην προσπάθειά του να διαφύγει από την χώρα.

«Έχασα ένα γιο, έχασα έναν ήρωα»

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., έγινε γνωστή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ημερίδα «Όχι στη Βία, Ναι στον Αθλητισμό» στη μνήμη του Γιώργου Λυγγερίδη, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της οικογένειας του 31χρονου, με τον πατέρα του στο άκουσμα της είδησης να πέφτει στην αγκαλιά των αστυνομικών που υπηρετούσαν στην ίδια διμοιρία με τον γιο του.

«Έχασα έναν γιο, έναν ήρωα. Αλλά μέσα από αυτόν τον γιο βρήκα μια άλλη οικογένεια. Τη διμοιρία του. Και όλους εσάς. Αυτά τα παιδιά ό, τι τράβηξαν με τον γιο μου, θα συνεχίσουν να τραβάνε», είπε ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού, Θανάσης Λυγγερίδης.

«Ό,τι πει ο νόμος, από εκεί και πέρα εμείς τι να πούμε; Πάει το παλικάρι μας. Ό,τι και να κάνουν τώρα… Δικαίωση υπάρχει πάντα φυσικά. Αν τιμωρηθούν οι μεγάλοι όμως. Τα άλλα τα παιδαρέλια που τα πληρώνουν; Τι να πω;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο παππούς του Γιώργου Λυγγερίδη.

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας στην υπόθεση του Γιώργου Λυγγερίδη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι συλλφθέντες αναμενεται να οδηγηθούν αύριο, Τρίτη στον εισαγγελέα.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.