Δράσεις χωρίς αυτοκίνητο στη Βέροια

Δωρεάν Χρήση Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Βέροιας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου

Μετακινήσου Δωρεάν με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Βέροιας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Την ευκαιρία να μετακινηθούν δωρεάν με τα 28 κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Βέροιας έχουν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2021 – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας οι δημότες της πόλης. Στόχος είναι να ενωθούν οι δυνάμεις μας και να αλλάξει ο τρόπος που μετακινούμαστε καθημερινά ώστε να δημιουργήσουμε ήσυχες, ασφαλείς και πράσινες πόλεις.

Ο Δήμος Βέροιας προωθεί την ανάπτυξη της κουλτούρας των μετακινήσεων και των εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς με κοινόχρηστα ποδήλατα μέσω της δημιουργίας ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων «φιλικού» προς τους δημότες και τους επισκέπτες που μπορούν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου να χρησιμοποιήσουν δωρεάν.

Η εφαρμογή “Veria bikes” δίνει τη δυνατότητα σε όλους να «ξεκλειδώσουν» τα ποδήλατα γρήγορα και εύκολα με μία απλή σάρωση barcode από λογισμικό συμβατό με όλα τα smartphones.

Τα 28 κοινόχρηστα ποδήλατα που βρίσκονται στους τέσσερις σταθμούς εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βέροιας (Πλατεία Κόρακα, Πάρκο Αγίων Αναργύρων, Πλατεία Ελιάς και Πλατεία Ωρολογίου) ξεκλειδώνουν και κλειδώνουν μέσω της συμβατής με smartphones εφαρμογής “Veria bikes”. Ο χρήστης του ποδηλάτου μπορεί να ελέγξει την απόσταση των σταθμών από το σημείο όπου βρίσκεται, να δει τα σημεία που υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα και διαθέσιμες θέσεις για να μετακινηθεί.

Παραλαβή ποδηλάτου

Για να παραλάβει κανείς το ποδήλατο πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο: Κατεβάζει την εφαρμογή (Veria Bikes) από το Google Playstore ή το Apple Store.

Βήμα 2ο: Κάνει εγγραφή/είσοδο στην υπηρεσία.

Βήμα 3ο: Επιλέγει το ποδήλατο που θέλει και πάτα το κουμπί της κλειδαριάς που είναι κλειδωμένο.

Βήμα 4ο: Σαρώνει μέσω της εφαρμογής τον QR κωδικό της κλειδαριάς.

Βήμα 5ο: Είναι έτοιμος! Βγάζει το ποδήλατο από την κλειδαριά σπρώχνοντας ελαφρά προς τα έξω.

Με την ευγενική συνεργασία της εταιρίας Brain Box κάθε δημότης μπορεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου να παραλαμβάνει δωρεάν τα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα και να απολαύσει μία βόλτα στις γειτονιές της Βέροιας ή να βρεθεί στην εργασία του, με σκοπό σταδιακά το ποδήλατο να ενταχθεί ως μέσο στην καθημερινή του μετακίνηση.

Dorean Xrisi Podilaton

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.