Δυναμικό παρών από νέες και νέους στην πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου

Δυναμικό παρών από νέες και νέους στην πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου

Με ενθουσιασμό, όρεξη, δυναμισμό, φρέσκιες ιδέες και πρωτίστως με κίνητρο την αγάπη που νιώθουν για τον τόπο όπου ζουν νέες και νέοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Ωραιοκάστρου και συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση που έγινε, με στόχο τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τις Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων και τον Δήμο Θέρμης, υλοποιούν το χρηματοδοτούμενο έργο για τη δημιουργία «Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου» μετά από έγκριση της χρηματοδότησης του από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Βασικής Δράσης 1 – Μαθησιακή Κινητικότητα στον Τομέα της Νεολαίας.
Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου νέες και νέοι από την περιοχή έδωσαν δυναμικό παρών και έκαναν τα πρώτα βήματα για να συγκροτήσουν το Συμβούλιο Νέων.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μιλώντας προς τις νέες και τους νέους αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που είχε για τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων και εξήγησε πως σκέφτηκε ότι «ένα δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα μπορούσε να λειτουργήσει κατ’ αρχήν ως πεδίο ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου μας νέων ανθρώπων σαν εσάς, αλλά και ως πιθανό “φυτώριο” για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους του αύριο. Ίσως, κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανάμεσά μας! Θέλω να σας ενθαρρύνω να γνωριστείτε, να συζητήσετε, να σκεφτείτε και να προτείνετε τρόπους για το πώς ένα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα μπορούσε να οργανωθεί. Η ζωντάνια σας, το πάθος σας και οι ιδέες σας είναι για εμάς πολύτιμα!».
Για την προσπάθεια της συγκρότησης Συμβουλίου Νέων στο Δήμο Ωραιοκάστρου μίλησαν στις νέες και στους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωσηφίδης, ενώ συμμετείχαν και χαιρέτισαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου και πρόεδροι Κοινοτήτων.
Για το έργο, που στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων της περιοχής για τη δημιουργία «Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου», μίλησαν εκπρόσωποι των Ενωμένων Κοινωνιών των Βαλκανίων, ενώ κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχα Συμβούλια εκπρόσωποι του Συμβουλίου Νέων Θέρμης και του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης.
Οι νέες και οι νέοι που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές άλλων Δήμων και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν βήματα με στόχο να δημιουργηθεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου Συμβούλιο Νέων.
Το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου, ώστε να κινητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν νέες και νέοι από όλες τις περιοχές του Δήμου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους του Δήμου Ωραιοκάστρου ηλικίας από 17 έως 30 ετών.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, καλώντας στο τηλέφωνο
2313304090.
Φωτογραφίες από την συνάντηση μπορείτε να δείτε στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://oraiokastro.gr/dynamiko-paron-apo-nees-kai-neous…/
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.