Δυο επιθέσεις σκύλων στο Ωραιόκαστρο

Τις τελευταίες ημέρες δυο επιθέσεις σκύλων καταγράφηκαν στο Ωραιόκαστρο,δυο αναφέρθηκαν στο oraiokastro24.gr

Και οι δυο επιθέσεις σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου.
IMG_9645
IMG_9644
Αμέριμνοι περπατούσαν οι πολίτες στον δρόμο οπου ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση,οπως καταγγέλουν. Έπειτα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για να τις πρώτες βοήθειες και αντιτετανικό εμβόλιο.
Στην συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθηθεί ο σκύλος για να διαπιστωθεί αν έχει λύσσα ή οχι.

Γνωστό σε όλους τους κατοίκους είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων στο Ωραιόκαστρο,εκτος απο τα κουτάβια που παρατούν κατα καιρούς στην περιοχή, των τελευταίο καιρό ανοίγουν οι πόρτες των αυλών και τα δεσποζόμενα σκυλιά καταλήγουν αδέσποτα εξαετίας της οικονομικής αδυναμίας να τα συντηρούν πλέον.

Τι προβλέπει ο νόμος
Εάν το σκυλί επιτεθεί είναι ιδιόκτητο, πρέπει μέσω δικηγόρου να υποβληθεί αγωγή κατά του ιδιοκτήτη για παράβαση διατάξεων του νόμου 3170/2003 με απαίτηση αποζημίωσης, και εάν το σκυλί είναι αδέσποτο, ομοίως πρέπει να υποβληθεί η ιδία αγωγή κατά του Δήμου της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα (αδίκηματα: παράβαση Ν. 3170/2003 και Πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας του Δήμου).

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμφωνα με τον νομο 4032/2012 αρθο 9 παρ. 1 οι δημοι υποχρεουνται να φροντιζουν για την περισυλλογη και την μεριμνα των αδεσποτων ζωων της περιοχης τους. Για ακομη μια φορα η δημοτικη αρχη ειναι απων θετοντας τη ζωη και την υγεια των πολιτων σε κινδυνο. Πρεπει να υπαρξουν θυματα για να δραστηριοποιηθουμε σε αυτη τη χωρα!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.