Δυτική Θεσσαλονίκη: Σπείρα άρπαζε αλυσίδες από λαιμούς ηλικιωμένων σε αστικά λεωφορεία

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν (4) άτομα για περίπτωση ληστείας

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 8 ακόμη ληστείες και σε 4 κλοπές που εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στην αυτόφωρη σύλληψη τεσσάρων δραστών ληστείας που έλαβε χώρα σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νεαρούς ημεδαπούς, οι οποίοι μεσημεριανές ώρες χθες (08-10-2023), εκμεταλλευόμενοι στάση αστικού λεωφορείου σε χώρο υπεραστικής συγκοινωνίας στην περιοχή της Μενεμένης, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 74χρονη γυναίκα χρυσό σταυρό που έφερε στο λαιμό.

Άμεσα κινήθηκε πλήρωμα περιπολικού της προαναφερόμενης υπηρεσίας, το οποίο εντόπισε τους δράστες την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν, τους ακινητοποίησε και τους συνέλαβε.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέκυψε ότι, οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου 2023, διέπραξαν συνολικά:

  • 8 ληστείες εντός αστικών λεωφορείων, όπου με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από επιβάτες ισάριθμες χρυσές αλυσίδες λαιμού και
  • 4 κλοπές, δύο εκ των οποίων σε βάρος οδηγών ταξί στο όχημα των οποίων επέβαιναν ως πελάτες και δύο σε βάρος επιβατών αστικών λεωφορείων, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.