Δύναμη δημιουργίας :ενα παιχνίδι χωρίς κανόνες

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Δυστυχώς, η ευγενής άμιλλα και η αθλητική εντιμότητα (fair play) φαίνεται να αποτελούν λέξεις άγνωστες για τη διοίκηση Γαβότση. Ψάχνοντας εναγωνίως για ερείσματα σε μια κοινωνία που καιρό τώρα της έχει γυρίσει την πλάτη, σπέρνει τη διχόνοια και τη διάσπαση στους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν το φίλαθλο πνεύμα στα παιδιά μας, που χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός.
Η κατανομή των ωρών για την εκγύμναση των νέων μας στις αθλητικές υποδομές του δήμου, φαίνεται πως γίνεται με κριτήρια και αποφάσεις μεροληπτικές, και πάνω από όλα με τη «θεσμική» αναγκαιότητα του βολέματος των ημετέρων.

Η «Δύναμη Δημιουργίας» ακούγοντας με μεγάλη προσοχή τις σκέψεις και τις ανησυχίες ιστορικών συλλόγων (όπως π.χ. ΔΑΣΩ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ κ.α.) που εκτίθενται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό μαρασμό από διοικήσεις «παρασκηνίου», ζητά:

Τη θεσμοθέτηση και επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο ενός αδιάβλητου και αντικειμενικού συστήματος κατανομής ωρών στις αθλητικές υποδομές.

Την άμεση απόσυρση των προτάσεων που επιβάλλονται με το «έτσι θέλω» της διοίκηση και για τις οποίες διαφωνούν οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι.

Ακόμα: Τη θέσπιση αντικειμενικών κανόνων λειτουργίας των αθλητικών υποδομών του δήμου μας και κατανομή αθλητικών ωρών χρήσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα συμφωνήσουν τα αθλητικά σωματεία μεταξύ τους. Αυτά τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:

1. Αριθμός αθλητών ανά τμήμα αθλητικού συλλόγου
2. Αριθμός τμημάτων υποδομής
3. Κατηγορία στην οποία αγωνίζεται σε κάθε άθλημα
4. Διακρίσεις σε βάθος δεκαετίας για κάθε άθλημα
5. Χρόνια λειτουργίας κάθε συλλόγου

Επίσης: Την απαγόρευση εμπλοκής δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του δήμου στην κατανομή των ωρών στις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Με τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων οι αθλητικοί σύλλογοι μόνοι τους χωρίς προστριβές θα μπορούν να κάνουν την κατανομή. Και τέλος την άμεση εφαρμογή ασυμβίβαστου συμμετοχής δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του δήμου στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών συλλόγων.

Το «παρασκήνιο» και το «διαίρει και βασίλευε» που χαρακτηρίζει τη διοίκηση Γαβότση πρέπει να μείνει μακριά από τις σχέσεις μεταξύ των αθλητικών συλλόγων του τόπου μας, οι οποίες δυστυχώς έχουν φτάσει να είναι οι χειρότερες από ποτέ.

Papakonstantinou,Παπακωνσταντίνου δύναμη δημιουργίας νέα προταση

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.