Δ.Καιρίδης: Όχι στο μποϊκοτάζ – θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν

Δημήτρης Καιρίδης: Όχι στο μποϊκοτάζ – θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν

«Εάν δει κανείς το εμπόριο το ελληνοτουρκικό θα καταλάβει ότι μια τουρκική αγορά που έχει περίπου 200 δισεκατομμύρια εξαγωγές, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Η δικιά μας η δουλειά είναι να κινητοποιήσουμε, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε, να πείσουμε, την Ευρώπη.

Εχουμε τους Γάλλους, έχουμε μια σειρά από χώρες, ευτυχώς είναι τώρα η Γερμανία στην Προεδρία της Ενωσης, η πιο ισχυρή χώρα της Ενωσης, η οποία καταλαβαίνει τους κινδύνους. Εκεί παίζεται το παιχνίδι, εκεί είναι που πονάει τον Ερντογάν», επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης, αναφορικά με τις «φωνές» που ζητούν μποϊκοτάζ στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν εξαρτάται από την Ευρώπη, όσο κι αν έχει πάει καλά η οικονομία του την τελευταία 20ετία, παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη στην οικονομική πίεση της Ευρώπης, εκεί εξάγει το 60% των εξαγωγών του, από εκεί παίρνει το 60% των τουριστών του.

Είναι μια αντίδραση αυτή η οποία είναι βούτυρο στη φέτα του Ερντογάν από ένα σημείο και μετά. Ο Ερντογάν αρέσκεται να παριστάνει το παλικάρι στο εσωτερικό, στην Τουρκία, απέναντι στον Ελληνα και γενικά απέναντι σε οποιονδήποτε γείτονα», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

«Εκεί που τον πονάει είναι η Ευρώπη, και δευτερευόντως, γεωστρατηγικά βεβαίως, η Αμερική. Στην Αμερική έχουμε το γνωστό πρόβλημα Τραμπ, κάνω και μία αξιολογική κρίση, οδεύει προς το τέλος της αυτή η ανορθόδοξη προεδρία Τραμπ, πιστεύω εγώ και παίρνω την ευθύνη της πρόβλεψής μου, ο Μπάιντεν είδατε, βγήκε πολύ ξεκάθαρα ενάντια στην κίνηση Ερντογάν και έπεται συνέχεια.

Επεται συνέχεια και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων όπου υπάρχουν οι Χριστιανοί Ευαγγελιστές, οι πολύ σκληροί δεξιοί που είναι ο πυρήνας, η καρδιά του ρεπουμπλικανικού κόμματος, οι οποίοι και αυτοί σε συνεργασία με τον Μενέντεζ θα προχωρήσουν σε μια σειρά από καταγγελίες, ψηφίσματα, θα δούμε αν θα υπάρχουν και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.