Δ.Ωραιοκάστρου: Απομακρύνονται από το δάσος τα κλαδιά που κόπηκαν από τα δέντρα λόγω του φλοιοφάγου

Δ.Ωραιοκάστρου: Απομακρύνονται από το δάσος τα κλαδιά που κόπηκαν από τα δέντρα λόγω του φλοιοφάγου

Με στόχο την προστασία του δάσους του Ωραιοκάστρου από το φλοιοφάγο έντομο που είχε προσβάλει τα δέντρα (σχετική πρώτη ενημέρωση υπήρξε τον Ιούνιου του 2019 δείτε αναλυτικά εδώ) και από τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου προχωρά στην απομάκρυνση των κλαδιών που κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα από τα δέντρα.

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της «Υπηρεσίας καθαρισμού Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου από τα κλαδιά της κοπής λόγω φυτοφάγου».

Τεχνικά συνεργεία προχωρούν με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων στην αποψίλωση της ανεπιθύμητης αυτοφυούς βλάστησης, στην απομάκρυνση των προϊόντων αποψίλωσης, στη συγκέντρωση και στην απομάκρυνση των κομμένων κλαδιών και λοιπών απορριμμάτων.

Οι εργασίες εκτελούνται εκατέρωθεν του συνόλου του οδικού δασικού δικτύου στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου, στα μονοπάτια πεζών, στα σημεία γύρω από τα δέντρα που απομακρύνθηκαν λόγω της προσβολής τους από το φλοιοφάγο έντομο, σε πυροφυλάκια και σε σημεία που έχει υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.