Δ. Ωραιοκάστρου: Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2024 ο Πέτρος Αταμιάν – Ο λόγος

Καταψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό του 2024 κατά τη συνεδρίαση του     Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, ο επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας», Πέτρος  Αταμιάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού αποτελεί την κορυφαία διαδικασία κάθε δήμου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου        Ωραιοκάστρου, η δημοτική μας παράταξη «ΜΑΖΙ για τον τόπο μας»  καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2024, διότι αφενός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών μας, αφετέρου είναι επανάληψη των προϋπολογισμών των δυο τελευταίων ετών, με τα αποτελέσματα υλοποίησής τους να φτάνουν μόνο το 60%. Ωστόσο, στηρίξαμε το τεχνικό                     πρόγραμμα, παρόλο που είναι χαμηλών προσδοκιών και στερείται σχεδίου και οράματος, διότι ούτε λογική ισοπεδωτισμού μας διακατέχει, ούτε λέμε όχι σε έργα και παρεμβάσεις. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι από το    τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν καίριες παρεμβάσεις. Καμία πρόνοια για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπως τα ΑμΕΑ, κανένα έργο για τη     νεολαία μας, κανένα συγκροτημένο πλάνο για την τεράστια έκταση στα      «Αλώνια».

Αναφέραμε στο σώμα σειρά θεμάτων, που απασχολούν τον δήμο μας, όπως την αποκομιδή των μπλε κάδων στη ΔΕ Μυγδονίας, την παράνομη χωματερή «Κοσκινά», τα φαινόμενα παραβατικότητας στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό  Κέντρο κ.α. Μεταξύ αυτών, θέσαμε το μειωμένο αίσθημα ασφάλειας των    συμπολιτών μας, με τα κρούσματα κλοπών και ληστειών να είναι πλέον σε καθημερινή βάση. Τα φαινόμενα παραβατικότητας στο δήμο μας              πολλαπλασιάζονται και η δημοτική αρχή προφανώς αδυνατεί να                  αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα, διότι δια στόματος δημάρχου «για κακή μας τύχη ο ίδιος Υπουργός ανέλαβε στον τελευταίο ανασχηματισμό». Λησμονεί όμως ο δήμαρχος, ότι το προηγούμενο διάστημα η πολιτική και  φυσική ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου ήταν διαφορετική, χωρίς     παρόλο αυτά να δούμε αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση του         θέματος. Επειδή το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών στο σύνολο του     Δήμου Ωραιοκάστρου έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, οφείλει η δημοτική  αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα   εγκληματικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Ωραιοκάστρου για το 2024 – Τι περιλαμβάνει

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.