Δ. Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου, βίντεο

Δ. Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου,βίντεο

Με σθένος και υπερηφάνεια παρέλασαν σήμερα μαθήτριες και μαθητές από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, τιμώντας τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Ελληνικού Έθνους.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητριών, μαθητών και μελών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

«Τα παιδιά μας παρέλασαν με περηφάνια και δυναμισμό. Η νεολαία του Δήμου Ωραιοκάστρου έστειλε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα, ότι αποτελεί την εγγύηση για ένα σπουδαίο μέλλον. Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες, τους μαθητές και τα μέλη των συλλόγων που σήμερα παρέλασαν, καθώς επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Χρόνια πολλά σε όλους τους Δημότες μας, χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο προϊστάμενος του ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης. Μετά την Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς.

Στο Ωραιόκαστρο οι εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 κορυφώθηκαν με την παρέλαση που έγινε στην οδό Κομνηνών. Το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την παρέλαση έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα παιανίζοντας επετειακά εμβατήρια.

Τα νήπια του Δήμου Ωραιοκάστρου παρέλασαν πρώτα και χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό, ακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές και στη συνέχεια μέλη τμημάτων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.