Δ. Ωραιοκάστρου: Υπάρχουν προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα που δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτόν τον τομέα

Δ. Ωραιοκάστρου: Υπάρχουν προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα που δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτόν τον τομέα

Στη  10η έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, ένα από τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το εξής:
” Ανανέωση συμβάσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση αναγκών περιορισμού της διάδοσης του covid – 19, άρθρο 33 του Ν. 4915/2022″.
Ψηφίστηκε η ανανέωση των συμβάσεων για 49 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 10 είναι του αυτοτελούς τμήματος κοιμητηρίων, οι 27 της διεύθυνσης περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και οι 12 της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας δημόσιας υγείας και παιδείας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” Ηρακλής Τσακαλίδης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι υπάρχουν υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για θέσεις εργασίας στην καθαριότητα και δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτόν τον τομέα, αντιθέτως βρίσκονται στα γραφεία του δήμου Ωραιοκάστρου.
Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:
Συμφωνώ κατ αρχήν με τις ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζομένων. Πρέπει όμως οι εργαζόμενοι αυτοί να απασχολούνται πραγματικά στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν.
Κι αυτό επειδή, εξ όσων γνωρίζω, ένας εργαζόμενος του αυτοτελούς τμήματος κοιμητηρίων, ενώ προσλήφθηκε ως εργάτης γενικών καθηκόντων, στην πραγματικότητα παρέχει τις υπηρεσίες του σε διοικητική υπηρεσία/γραφείο.
Το ίδιο συμβαίνει με άλλον εργαζόμενο της διεύθυνσης περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, που ενώ προσλήφθηκε ως εργάτης γενικών καθηκόντων, στην πραγματικότητα παρέχει τις υπηρεσίες του σε διοικητική υπηρεσία/γραφείο.
Τέλος, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με άλλον εργαζόμενο της διεύθυνσης περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, που ενώ προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, στην πραγματικότητα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διοικητική υπηρεσία/γραφείο!
Αυτά ως προς τα “κατορθώματα” της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Καρασαββίδης Δημήτρης απάντησε οτι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν πληρώνονται βαρέα ανθυγιεινά και τέτοιες μετακινήσεις πάντα γινόντουσαν και πάντα θα γίνονται.
Σημειώνεται δε ότι έπειτα απο πρόταση του αντιδημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα η ανανέωση όλων των ενεργών συμβάσεων συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που ανέφερε ο κ. Τσακαλίδης, εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται στις θέσεις για τις οποίες προσβλήθηκαν.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 30/3/2022 Το σημείο αναφοράς του κ. Τσακαλίδη και η απάντηση του κ. Καρασαββίδη βρίσκονται στο 7:24

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.