Είναι Αργία η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023; Τι ισχύει τελικά

Είναι Αργία η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023; Τι ισχύει τελικά

Τι ισχύει τελικά για τα μαγαζιά και την αργία στις 2 Ιανουαρίου του 2023. Είναι ανοιχτά ή όχι;

Είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ή είναι αργία η Δευτέρα 2/1/2023; Το θέμα προέκυψε καθώς εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο έχουν έρθει σε αντιπαράθεση. Γιατί; Προς έκπληξη των καταναλωτών «σπάει» η κατ’ έθιμον αργία που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα είναι κάποια να ανοίξουν τα μαγαζιά κανονικά τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, δεν πρόκειται για επίσημη αργία: Εθιμικά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ παρέμεναν κλειστά στις 2/1 είτε για να κάνουν απογραφή, είτε απλώς για να έχουν οι υπάλληλοι μία μέρα ξεκούρασης. Και αυτό γιατί δουλεύουν αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου. Λογικό να χρειάζονται μια ανάσα ξεκούρασης.

Τι θα γίνει τελικά με τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ; Με εξαίρεση όσους τελικά ανοίξουν -που φαίνεται προς το παρόν πως θα είναι μειοψηφία, τα καταστήματα θα επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

ieidiseis.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.