Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν και εμβολίασαν αδέσποτα ζώα

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν και εμβολίασαν αδέσποτα ζώα

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε, την Κυριακή 16 Μαΐου, εθελοντικές στειρώσεις και αντιλυσσικό εμβολιασμό στα αδέσποτα ζώα που διαβιούν στον προαύλειο χώρο.

Όλες οι κτηνιατρικές πράξεις πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του πειραματικού χειρουργείου του Ερευνητικού Κέντρου του Νοσοκομείου, παρουσία της υπεύθυνης κτηνιάτρου Χρυσάνθης Μπεκιάρη, έχοντας λάβει προηγουμένως τη νόμιμη άδεια εκτέλεσής τους από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά.
Η αποστολή της ΕΔΚΕ αποτελούνταν από τους κτηνιάτρους Αλέξανδρο Μακαρονά, Νικολέττα Μπρισίμη, Αμαλία Οικονόμου, Κωνσταντίνα Μπαλμπάτση και Γιώργο Πασχαλίδη.
Ορμώμενοι από την αγάπη τους για τα ζώα και τον συνάνθρωπο, οι κτηνίατροι και τελειόφοιτοι Κτηνιατρικών Σχολών, που είναι μέλη του μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητου σωματείου, παρέχουν αφιλοκερδώς ιατρική φροντίδα σε αδέσποτα ζώα, ζώα της άγριας πανίδας και απομακρυσμένων περιοχών, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε κτηνιατρική περίθαλψη. Από το 2013, οπότε ιδρύθηκε, η ΕΔΚΕ έχει στειρώσει και εμβολιάσει κατά της λύσσας 5.406 αδέσποτα ζώα σε όλη την Ελλάδα.
Την ευθύνη συντονισμού της δράσης είχε ο επόπτης δημόσιας υγείας Νίκος Μπάλας, ενώ τη σύλληψη των ζώων ανέλαβε η νοσηλεύτρια Στέλλα Λιόση.
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.