Ειδικό σκάφος καθαρίζει τον Θερμαϊκό εν όψει 81ης ΔΕΘ

Το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ κάνει βόλτες στα νερά του Θερμαϊκού προκειμένου να περισυλλέξει τα σκουπίδια και τα επιφανειακά απορρίμματα, που καταστρέφουν την εικόνα της Νέας Παραλίας.
Έστω, και μέχρι την τελευταία στιγμή το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος του ΟΛΘ “βολτάρει” και μαζεύει επιπλέοντα αντικείμενα και κηλίδες απο την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, Το συγκεκριμένο αντιρρυπαντικό σκάφος βγαίνει καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού, εκτός Δευτέρας, αλλά και τα Σαββατοκύριακα για οχτώ έως δέκα ώρες, εκτελώντας εργασίας καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Σε περίπτωση όμως που παραστεί ανάγκη, το σκάφος θα καλύψει και τον ευρύτερο άξονα του κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Πλαστικά, χαρτιά, σακούλες είναι τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια που περισυλλέγει το σκάφος, με τα απορρίμματα να φτάνουν τα 35 έως 40 κυβικά το μήνα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.