Εκπαιδευτική συνάντηση μεταξύ Ωραιοκάστρου – Βελγίου- Ιρλανδίας κα Ισπανίας

Εκπαιδευτική συνάντηση μεταξύ Ωραιοκάστρου – Βελγίου- Ιρλανδίας κα Ισπανίας

Ένας σταθμός στην ευρωπαϊκή διαδρομή του  3ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, ήταν η επίσκεψη των εκπαιδευτικών από σχολεία της Ιρλανδίας, του Βελγίου και της Ισπανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Healthyactivesports.

Το παραπάνω Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο έχει θέμα μεθόδους στρατηγικές που συμβάλλουν στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από την φυσική δραστηριότητα και την διαμόρφωση θετικών στάσεων και συμπεριφορών, με απώτερο στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων ώστε να αποφεύγουν κινδύνους και να φροντίζουν την πνευματική ψυχική και σωματική υγεία τους.

Έτσι οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο είχαν ως βασική προσέγγιση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από τους επισκέπτες εκπαιδευτικούς έγινε η παρουσίαση ενός προτεινόμενου παιχνιδιού ή αθλήματος.

Οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής του 3ου Δημοτικού παρουσίασαν το παραδοσιακό παιχνίδι «Τζαμί» καθώς επίσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί  από τα παιδιά του σχολείου μας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Ακόμη παρακολούθησαν την γιορτή ελιάς από δύο τμήματα της Δ τάξης και την αναπαράσταση παράδοσης κότινου , στεφάνι από κλαδί αγριελιάς με το οποίο στεφάνωναν τον νικητή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας, γνωρίζοντας τις συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και άθλησης.

Συνάμα, απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία με περιηγήσεις εδέσματα τόσο στον χώρο του σχολείου, όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και περιηγήσεις στην πόλη .

Δόθηκε η εμπειρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα πολυ πολιτισμικό σχολικό πλαίσιο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σε νέους τομείς, πέρα από αυτούς του προγράμματος. Βελτίωσαν τις γλωσσικές δεξιότητες, ξεκινήσαν καινούριες φιλίες, δημιούργησα γέφυρες επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης.

Όλοι προσβλέπουν στην επόμενη συνάντηση στο σχολείο στην Τοτάνα της Ισπανίας.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.