Ελεύθερη η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση 500.000 ευρώ

[ad_1]

Ελεύθερη η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση 500.000 ευρώ

Ελεύθερη άνευ όρων αφέθηκε, μετά την απολογία της σε ειδική ανακρίτρια, η απερχόμενη πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, η οποία κατέστη κατηγορούμενη, ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Η υπόθεση για την οποία απολογήθηκε συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τη δίωξη -η οποία είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου- η ίδια, μετά την κατακύρωση των ακινήτων, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το ποσό που τις «χρεώνεται» ότι παρακράτησε ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.

Απολογούμενη στην ειδική ανακρίτρια Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, η κατηγορούμενη -που ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της- αρνήθηκε την κατηγορία και επικαλέστηκε λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ανακοπής στο Εφετείο και την αναγκαστική εκτέλεση. Υποστήριξε, δε, ότι έχει αποδώσει στο Δημόσιο το σύνολο των χρημάτων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- παρακράτησε.

 Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφασίστηκε, τελικά, να αφεθεί ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Για την παραπομπή της ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

 Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους. Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια.

ΑΠΕ

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.