Ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016,καθώς παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτατο όριο κράτησής τους.

Διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία,σε ασφαλές κτίριο το οποίο φυλάσσεται αυστηρά απο την Αστυνομία υπό το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, είχε απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Άγκυρα δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, στην είδηση ότι πλέον είναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες.Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.