Ελληνικός σταθμός στο μετρό της Χιλής

Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες και ψηφιδωτά χάρη σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται MetroArte, μια προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα «ανοιχτό μουσείο».
IMG_7431
Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) “Ελλάδα”
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ένας από αυτούς τους σταθμούς, ο σταθμός Grecia, θυμίζει.. Αρχαία Ελλάδα.
IMG_7434
Στο σταθμό αυτό, που λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου του 2014, υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, που απολαμβάνουν 23 επεξεργασμένα αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης φτιαγμένα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν θέματα- εμβλήματα για τον δυτικό πολιτισμό: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Τέχνες.
IMG_7432
Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο της κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα άγαλμα πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
IMG_7433
Η έκθεση αυτή στον σταθμό του μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής είναι η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας ενός μουσείου με αρχαία έργα στη μακρινή λατινοαμερικάνικη χώρα και θυμίζει την έκθεση που βλέπουν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.
IMG_7437
Για τη δημιουργία της έκθεσης συνεργάστηκαν το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το Χιλιανό υπουργείο Εξωτερικών, η πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα και η ελληνική πρεσβεία στη Χιλή.
IMG_7435
dinfo.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.