Ελπιδοφόρα η ανταπόκριση των καταστηματαρχών για την αναβάθμιση του Ωραιοκάστρου

Ελπιδοφόρα η συμμετοχή των καταστηματαρχών στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσης με σκοπό την αναβάθμιση της αγοράς και της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου.

464FE089-D6E6-45FC-A963-D9A35DF8F0AE

Ο εμπορικός κόσμος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ωφέλη του προγράμματος απο τους ειδικούς.  Έξυπνες θέσεις παρκινγκ, δωρεάν Ίντερνετ παντού, πεζοδρόμια,φωτιζόμενοι δρόμοι,βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων που θα ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία για την συγκομιδή των σκουπιδιών και πολλές ακόμη υπηρεσίες που φαντάζουν βγαλμένες απο μια μελλοντική εποχή είναι ο στόχος του έργου.

Σε ενα πρόγραμμα  τόσο σπουδαίο και μεγάλο  που θα οδηγήσει το Ωραιόκαστρο σε ανώτερο βιοτικό και επαγγελματικό επίπεδο δεν θα έπρεπε να απέχει κανείς.

Όσοι καταστηματάρχες δεν κατάφεραν να παραστούν στην ενημέρωση και επιθυμούν να εχουν  περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσουν  την συναίνεσή τους μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου στο 6999501100.

Σας παραθέτουμε την κεντρική ιδέα του προγράμματος,το οποίο για να  υλοποιηθεί  μοναδική υποχρέωση των επαγγελματιών είναι η συναίνεση τους.

Ενημέρωση για την Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, με τίτλο:

«ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Έχει εκδοθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία η Πρόσκληση με τίτλο: «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ».

Στην Πρόσκληση μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά Σχήματα αποτελούμενα από τους παρακάτω συνεργαζόμενους – φορείς: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος). Σε περίπτωση έλλειψης ή μη αποδοχής του Εμπορικού Συλλόγου μπορεί να συμμετέχει ως Συνδικαιούχος το οικείο Επιμελητήριο.

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές.

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που:

α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και

β) θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 1.900.000€. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης του Δήμου (Δικαιούχος) ανέρχεται κατά μέγιστο στα 1.500.000€. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης του Εμπορικού Συλλόγου/ Επιμελητηρίου (Συνδικαιούχος) ανέρχεται κατά μέγιστο στα 400.000€ (Ανοιγμένο κόστος ανά Επιχείρηση (κατά μέγιστο 2.000€) x Αριθμός Ωφελούμενων Επιχειρήσεων).

Οι κατηγορίες ενεργειών και οι επιλέξιμες δαπάνες για τον Δήμο περιλαμβάνουν σημαντικές και πολυποίκιλες παρεμβάσεις που αναμένεται να επιφέρουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην γενικότερη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου καθώς και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγοράς. Ενδεικτικά οι Δήμοι μπορούν να υλοποιήσουν παρεμβάσεις όπως:

-Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου (αναβάθμιση/κατασκευή πεζοδρόμων, υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, χώρων ανάπαυσης, ανάπλαση πλατειών/περιβάλλοντος χώρου μνημείων κλπ).

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης (συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο-free wifi για τους επισκέπτες, συστήματα έξυπνου οδοφωτισμού, συστήματα τηλεχειρισμού δημόσιων υποδομών και δικτύων της περιοχής παρέμβασης κλπ).

-Προμήθειες και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου οι προτεινόμενες παρεμβάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν:

Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής:

• προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων

• ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων

• προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών

• προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή) επιγραφών

• προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης

• εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων

• προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων

• προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις

Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής

• συστήματα / πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών

• διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής (με έμφαση σε δράσεις πολιτισμού, μουσική, performance, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, οργανωμένοι περίπατοι)

• προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου (εορταστικός, κοινών προωθητικών ενεργειών)

• δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται μία μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση μιας σειράς αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο του Δήμου, καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών/πελατών και την αύξηση της επιχειρηματικότητας, που ως στόχο θα έχουν να μετασχηματίσουν της εμπορική περιοχή της πόλης μας σε ένα Έξυπνο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Smart City Open Mall).

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.