ΕΛ.ΑΣ: Φωτογραφίες της ανήλικης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στο Τύρναβο – Δεν ξέρει ποιοι είναι οι γονείς της

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, σχετικά με τη σύλληψη τριών ημεδαπών στον Τύρναβο Λάρισας και για αρπαγή νηλίκου η ΕΛ. ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού, ηλικίας περίπου 6 ετών, αναζητώντας πληροφορίες για την ταυτότητά της.

koritsakiroma41016sk

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανήλικη προσφωνείται με το όνομα «Νικολέτα» ή «ΤΑΤΟ», αγνώστων λοιπών στοιχείων και διέμενε στον Τύρναβο με δυο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι όμως δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθησαν για αρπαγή ενός εξάχρονου κοριτσιού ένα ζευγάρι σε οικισμό Ρομά στον Τύρναβο Λάρισας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που διερεύνησε σχετικές πληροφορίες, 42χρονος και 41χρονη που συμβιώνουν κατακρατούσαν στο σπίτι τους το κοριτσάκι, χωρίς αυτό να είναι βιολογικό τέκνο τους.

Αυτό διαπίστωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που έκαναν έρευνα στην κατοικία του ζευγαριού στον Τύρναβο. Εκεί βρήκαν και την ανήλικη, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στο πλαίσιο της έρευνας στο σπίτι των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία με αποξηραμένο χασίς βάρους 29 γραμμαρίων, δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ρολόι χειρός και δύο κινητά τηλέφωνα.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στην περιοχή, διέφυγε, κλέβοντας το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο άλλου Ρομά, ένας 34χρονος που κρυβόταν στο σπίτι του 42χρονου. Εντοπίστηκε τελικά λίγο αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη. Όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης των ανακριτών Λάρισας, για συγκρότηση-διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζει τις έρευνες για τον προσδιορισμό των στοιχείων ταυτότητας του κοριτσιού, καθώς και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το παιδί βρέθηκε στην κατοχή του ζευγαριού. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελία για εξαφάνιση-αρπαγή παιδιού τον τελευταίο καιρό δεν έχει γίνει.

H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του κοριτσιού με σκοπό, όπως επισημαίνει, «τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας της ανήλικης και των βιολογικών γονέων της καθώς και στον εντοπισμό αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών της».

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, με δικογραφία σε βάρους τους κατά περίπτωση για αρπαγή ανηλίκων, υπόθαλψη εγκληματία, παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και κλοπή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2013, στο σπίτι 39χρονου και 40χρονης στον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, είχε βρεθεί ένα άλλο παιδί που δεν ήταν βιολογικο τέκνο των ενηλίκων, και συγκεκριμένα ένα τετράχρονο ξανθό κορίτσι. Η υπόθεση της μικρής «Μαρίας» τότε είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς, όπως αποδείχθηκε, οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού και το παιδάκι φιλοξενείται έκτοτε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.