Εμφάνιση λύκων στον Δρυμό Ωραιοκάστρου – Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΧΩΡΑΣΜετά από σχετική ενημέρωση που λάβαμε από τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για εμφάνιση λύκων στην περιοχή της Παλαίχωρας θα θέλαμε ως Κοινότητα Δρυμού να ενημερώσουμε τους κατοίκους μας για τα παρακάτω:

1) Το συγκεκριμένο είδος ζώου ανήκει στην πανίδα της περιοχής και συμβιώνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από αυτήν για πολλά χρόνια χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.
2) Οι κοντινές κτηνοτροφικές μονάδες τηρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και όρους λειτουργίας και μας προξενεί εντύπωση η εύρεση κτηνοτροφικών απορριμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία ουδέποτε υπέπεσαν στην αντίληψη μας.
3) Στη συγκεκριμένη περιοχή της Παλαίχωρας δραστηριοποιούνται μόνο επαγγελματίες του αγροκτηνοτροφικού τομέα οι οποίοι γνωρίζουν για την ύπαρξη λύκων και λαμβάνουν τα μέτρα τους, ωστόσο καλούμε τυχόν περαστικούς να είναι ιδιαίτερα προσκεκτικοί σε περίπτωση που βρεθούν στην περιοχή περιμετρικά του στρατοπέδου.

Κωνσταντίνος Πατσαλάς πρόεδρος τοπικής κοινότητας Δρυμού

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.