Ενημέρωση για το κοινωνικό φροντιστήριο

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Την περασμένη Πέμπτη, 13/11, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας η πρώτη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας μας.
Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας και υπεύθυνος λειτουργίας του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης, αφού καλωσόρισε τους γονείς , απευθύνθηκε σε αυτούς εξηγώντας τις προϋποθέσεις λειτουργίας του Κ.Φ. την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους των μαθητών τόσο του χώρου, όπου φιλοξενούνται, όσο και της προσφοράς των εθελοντών εκπαιδευτικών. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη συνέπειας στις παρακολουθήσεις των μαθημάτων αλλά και της σωστής μελέτης, καθώς και την υποχρέωση των γονέων να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, όχι μόνο με υλικές παροχές αλλά κυρίως με τη φυσική παρουσία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά μας θέλουν τον γονέα παρόντα ως γονέα και όχι ως «φίλο» ή «κολλητό». Τέτοιους είτε έχουν είτε θα αποκτήσουν. Γονείς όμως έχουν τα παιδιά μας μόνο μία φορά». Τελειώνοντας ο π. Νικόλαος τόνισε με έμφαση ότι η Ενορία καταβάλλει το μέγιστο των δυνάμεών της για να παρέχει στα παιδιά ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενίσχυση, σε χώρους όμορφους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και οργανωμένους ως προς την υλικοτεχνική υποδομή για την παρεχόμενη υπηρεσία. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι «για εμάς το γεγονός ότι παρέχουμε μια κοινωνική υπηρεσία δωρεάν, όπως αυτή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και πρέπει αυτήν την κοινωνική παροχή να την προσφέρουμε με το τελειότερο, κατά το δυνατόν, τρόπο!». Ο π. Νικόλαος προέτρεψε τους γονείς να απευθύνονται στον ίδιο και τους συνεργάτες του όχι μόνο για θέματα επίδοσης των παιδιών αλλά και για όποιο πρόβλημα προκύπτει, είτε προσωπικό που αφορά τα παιδιά, είτε οικογενειακό. «Είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστεί αναφορικά με εσάς ή τα παιδιά σας και μη διστάσετε να μας «ενοχλήσετε» για οτιδήποτε. Είμαστε στη διάθεσή σας. Σκοπός μας είναι να προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα!» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υπεύθυνη Γραμματείας του Κ.Φ. η εκπαιδευτικός, κ. Αργυρώ Τούπαλα, η οποία ενημέρωσε τους γονείς για θέματα πρακτικής φύσης. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επίδοση των παιδιών τους από τους παρόντες, στη συνάντηση, εκπαιδευτικούς.
Ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια λειτουργίας του Κ.Φ. η Ενορία πρόκειται να αναπτύξει συνεργασίες με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων της περιοχής μας καθώς και ψυχολόγου με σκοπό την επιπλέον δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική υποστήριξη των παιδιών , όπου υπάρχει ανάγκη ή και προληπτικά.
Τέλος, τονίζουμε με έμφαση ότι τόσο το Κοινωνικό Φροντιστήριο όσο και όλες οι κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της Ενορίας μας ΔΕΝ επιδοτούνται, ΔΕΝ υποστηρίζονται οικονομικά από ΚΑΝΕΝΑΝ φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό. Ό,τι γίνεται είναι αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης των πενιχρών οικονομικών εσόδων της Ενορίας και του φιλότιμου, σε βαθμό αυτοθυσίας, ενοριτών και μη-εθελοντών, καθώς και στην όποια οικονομική ενίσχυση προκύπτει από τη φιλοτιμία ιδιωτών ή από οργάνωση εκδηλώσεων. Η ανάγκες είναι πάγιες και όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.