Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καθαριότητα τρεις δήμοι :Ωραιοκάστρου-Κορδελιού Ευόσμου και Παύλου Μελά

Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην καθαριότητα τρεις δήμοι :Ωραιοκάστρου-Κορδελιού Ευόσμου και Παύλου Μελά

 

Ενώνουν τις δυνάμεις τους στους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου Κοινό μέτωπο σε ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων συστήνουν οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου σε μια προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων που άπτονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας των τριών όμορων δήμων, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η πρώτη συνάντηση των αρμόδιων Αντιδημάρχων, η οποία έδωσε το πράσινο φως για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που θα σχεδιαστούν, θα συντονιστούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αθλητισμού, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά Αθανάσιος Λαζαρίδης και η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου Σοφία Δημητριάδου αναφέρθηκαν στα μεγάλα και κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις δήμοι στους τομείς της ανακύκλωσης, της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών και συμφώνησαν πως με τη σύμπραξη δυνάμεων μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε να διεκδικηθούν και να δρομολογηθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν και τους τρεις δήμους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην από κοινού εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων και των λεγόμενων “βιοαποδομήσιμων” αστικών αποβλήτων (συστήματα κομποστοποίησης, κ.ά), ώστε μέσα από τη διαδημοτική συνεργασία να επωφεληθούν οι τρεις όμοροι δήμοι.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται και νέα συνάντηση των τριών αντιδημάρχων, με στόχο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και συντονισμό επικείμενων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα δρομολογήσουν οι δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.