Εξαδάκτυλος: Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν είχαν 10.000  φορές άδικο

Εξαδάκτυλος: Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν είχαν 10.000  φορές άδικο

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οπως σημείωσε: «Τα επιστημονικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να μείνουν εκτός ΕΣΥ επεβλήθη, και ορθώς, τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε είχαμε την παραλλαγή Δέλτα και τα επιστημονικά δεδομένα έλεγαν ότι όποιος είναι εμβολιασμένος προστατεύει σε σημαντικό ποσοστό από την μετάδοση σε άλλους ανθρώπους.

Δηλαδή ο εμβολιασμένος προστατεύει τον ανεμβολίαστο με τον οποίο έρχεται σε επαφή από να μην κολλήσει. Με αυτά τα δεδομένα ελήφθη αυτή η απόφαση τότε, η οποία ήταν σωστότατη. Ορθότατη.

Η απόφαση όσων τότε δεν εμβολιάστηκαν, ήταν απαράδεκτη επιστημονικά, και πολλές φορές απολύτως βλακώδης.

Τώρα τα επιστημονικά δεδομένα αλλάξανε. Εχουμε την παραλλαγή Ομικρον, έχουμε περισσότερα δεδομένα για τα εμβόλια, τα οποία και τα εμβόλια έχουν αλλάξει, και γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια μας προστατεύουν από βαριά νόσηση, δυστυχώς δεν μας προστατεύουν από την μετάδοση. Γι’ αυτό βλέπουμε εμβολιασμένους και να κολλάνε και να μεταδίδουν».

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι με βάση όλα τα παραπάνω, η απόφαση που ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 έχριζε αναθεώρησης λόγω των νέων επιστημονικών δεδομένων.

Επισήμανε δε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού όπως σε άλλες χώρες και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις σταματάει αυτομάτως η σύμβαση των γιατρών. Για το λόγο αυτό:

«Εδώ πέρα λοιπόν θα πρέπει να το προσαρμόσουμε στα επιστημονικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση να μην επιτραπεί, να εννοηθεί ότι είχανε δίκιο αυτοί οι οποίοι τότε δεν εμβολιάστηκαν. Αδικο 10 χιλιάδες φορές είχανε και πήραν κι άλλους στο λαιμό τους. Αυτό θα πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η Δικαιοσύνη έχει μιλήσει για τα υπόλοιπα θέματα, όχι για το επιστημονικό».

ΗΧΗΤΙΚΟ:

Η αναφορά στην στάση των υγιειονομικών εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.