Εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών

Εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών σε Πιερία και Αττική

Τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε 5 παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια έναντι χρηματικού ποσού

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι βιολογικές μητέρες των βρεφών

 

Μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια σε Πιερία και Αττική.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 46χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, της 45χρονης γυναίκας του και της 28χρονης κόρη του, καθώς και 2 ημεδαπών ηλικίας 61 (άνδρας) και 67 (γυναίκα) ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας και σύσταση συμμορίας.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι ο 46χρονος μαζί με την 45χρονη και την 28χρονη, αρχικά εντόπιζαν στη Βουλγαρία εγκυμονούσες γυναίκες και τις έπειθαν να παραδώσουν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Στη συνέχεια τις μετέφεραν σε οικία στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές της Πιερίας ή της Αττικής.

Μετά τον τοκετό η 67χρονη μετέβαινε μαζί με την βιολογική μητέρα σε ληξιαρχείο της περιοχής για την έκδοση και παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Ακολούθως παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια ημεδαπών, τα οποία εντόπιζε ο 61χρονος, αντί χρηματικού ποσού που ανέρχονταν μέχρι τις 20.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016 ενέχονται σε 2 παράνομες υιοθεσίες στην Κατερίνη και σε 3 παράνομες υιοθεσίες στην Αττική.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 5 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 40 ετών, όλες υπήκοοι Βουλγαρίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

υιοθεσια

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.