Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις σε Καβάλα και Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

[ad_1]

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις σε Καβάλα και Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κτηνοτροφική μονάδα σε περιοχές του Κιλκίς και της Καβάλας εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο αδέλφια ηλικίας 53 και 51 ετών και ένας 35χρονος, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα από το Σεπτέμβριο του 2016 έως το Φεβρουάριο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε διαρρήξεις και κλοπές από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, νυχτερινές κυρίως ώρες, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση δύο επιχειρησιακά αυτοκίνητα, με τα οποία παραβίαζαν τις περιφράξεις και τις εισόδους των στόχων τους.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι προαναφερόμενοι ενέχονται συνολικά σε 10 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από χώρους επιχειρήσεων, αποθήκες αγροκτημάτων και κτηνοτροφική μονάδα, από τις οποίες 8 στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και 2 σε περιοχή της Καβάλας.

Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρηματοκιβώτιο, ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα, καθώς και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους υπολογίζεται στις 41.500 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος είναι ήδη έγκλειστος καταστήματος κράτησης για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.