Εξελίξεις κορονοϊού – Αναλυτικά η νέα άρση των μέτρων και τα πρόστιμα σε παραβάσεις

Εξελίξεις κορονοϊού – Αναλυτικά η νέα άρση των μέτρων και τα πρόστιμα σε παραβάσεις

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2.770

Νέα κρούσματα 10

Θάνατοι  156

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 24 μέσης ηλικίας 71

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ 90 ασθενείς

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε  ότι αν δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο είναι δύσκολο να εξαφανίσουμε τον ιό, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και μετά την ανακάλυψη ενός επιτυχημένου εμβολίου. “«Μοιάζει σαν αποστολή για το φεγγάρι”,τόνισε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα να γίνει ένας ενδημικός ιός, να κυκλοφορεί δηλαδή ανάμεσά μας όπως το κοινό κρυολόγημα.

Ο κ.Τσίοδρας ξεκαθάρισε ότι είδηση ότι τελειώσαμε με τον είναι δεν είναι τίποτα άλλο παρά fake news.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε ότι απο Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπετε η μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη εκτός των νησιών, συμπεριλαμβανομένες  η Λευκάδα αλλά και η Ελαφόνησο. Η  μετακίνηση σε αυτές τις περιοχές θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου,αν όλο κυλήσουν ομαλά.

Στους χώροι λατρείας θα υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Απο το Σάββατο 16 Μαΐου ανοίγουν 515 οργανωμένες παραλίες,δείτε αναλυτικά εδώ.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής (WC, αποδυτήρια, ντους), αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουομένου. Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. 

Σε πρώτη παράβαση κάθε επιχείρησης που δεν θα τηρεί τους κανόνες θα υπάρχει αναστολή 30 ημερών και  χρηματικό πρόστιμο απο 5.000 εως 20.000

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται και η επιχείρηση θα παραμένει κλειστεί για 90 ημέρες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.