Εξελίξεις κορονοϊού: 15 νέα κρούσματα 163 θάνατοι – Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Εξελίξεις κορονοϊού: 15 νέα κρούσματα 163 θάνατοι – Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2834

Νέα κρούσματα 15

Θάνατοι 163 μέσης ηλικίας 75 έτη

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 22 μέσης ηλικίας 72 έτη

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ 90 ασθενείς

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.

Ο κ.Χατζηγεωργίου τόνισε ότι στη χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε.
Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας. Η ευάλωτη ομάδα ήταν και παραμένει να είναι η τρίτη ηλικία. Τα μέτρα προστασία θα πρέπει για αυτούς να τηρούνται ευλαβικά. Ταυτόχρονα πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.
Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό και τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει θα πρέπει να μειώσουν τη σωματική δραστηριότητα τους και να πίνουν πολλά υγρά.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την ενημέρωσή του δήλωσε ικανοποιημένος με τα μέτρα που τηρήθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Ιερών Ναών.

Απο αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση  από νομό σε νομό, την Κρήτη και την Εύβοια.

Για τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα ΚΤΕΛ επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων στο 50%.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.
Ενθαρρύνεται η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών όπου είναι εφικτό.
Πρέπει να τηρείται το μέτρο της απόστασης.

*Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

*Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.

*Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.

*Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητα του.

*Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ βρίσκονται τοποθετημένες στην  είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου.

*Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεων του.

Επίσης απο αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου και του Γυμνασίου. Εξακολουθεί να υφίσταται η τηλεκπαίδευση όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στις 24 Μαΐου είναι η μεγάλη εορτή των Μουσουλμάνων. Ο κ.Χαρδαλιάς ενημέρωσε τους Μουσουλμάνους πολίτες ότι και αυτοί θα κάνουν την θυσία που τους αναλογεί και δεν θα υπάρξει ανάλογη γιορτή όπως πέρυσι. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις για να γίνει η προσευχή για τη λύση του Ραμαζανιού.

Από αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν ανοιχτές, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε τα εξής:

Απο αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου επανεκκινεί το λιανικό εμπόριο: malls, εκπτωτικά χωριά, προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, υπηρεσίες στολισμών εκκλησιών, βοτανικοί κήποι, ζωολογικοί κήποι, βιότοποι.

Για τα εκπτωτικά χωριά, malls και outlets. Ο μέγιστος αριθμός πελατών και εργαζομένων υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Η λειτουργία τους ξεκινάει στις 10. Συνίσταται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, για πελάτες και εργαζόμενους.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση σε λίγο…

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.