Εξηγήσεις ξαναζητάει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΩΦ σχετικά με την εκλογική διαδικασία

Εξηγήσεις ξαναζητάει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΩΦ σχετικά με την εκλογική διαδικασία

Δυο μήνες μετά και πρώην πρόεδρος την Ένωσης Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου κ.Ηρακλής Τσακαλίδης επανέρχεται και ζητά, για δεύτερη φορά, τον κατάλογο ψηφισάντων και εξιστορεί τα γεγονότα που τον οδήγησαν να κάνει την “έρευνά” του

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του :

Στις 27 Ιουλίου 2020 είχα αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου ένα απαράδεκτο γεγονός που αφορούσε στις τότε πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στην Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ρωτούσα τους διαδικτυακούς φίλους μου την άποψή τους για το πώς έπρεπε ν αντιδράσω.
Θυμίζω λοιπόν ότι στις 7 Ιουλίου είχα αποστείλει προς την ΕΠΩΦ,της οποίας είμαι μέλος, το εξής μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ” Σας παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του καταλόγου ψηφισάντων στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΠΩΦ για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής”.
Η απάντηση ήρθε με τον ίδιο τρόπο στις 24(!) Ιουλίου αναφέροντας επί λέξει τα εξής: ” Σε απάντηση του αιτήματός σας και μετά από συζήτηση που προηγήθηκε από τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην σας παραχωρηθεί αντίγραφο του καταλόγου ψηφισάντων” . Έτσι απλά: Αποφασίζουμε και διατάσσουμε…
Στο μεταξύ άρχισα να δέχομαι πλήθος καταγγελιών, ερωτήσεων και αποριών σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, ποιοί δηλαδή ήσαν υποψήφιοι, ποιοί ψήφισαν κλπ. Συγκεκριμένα μου ανέφεραν ότι είναι κοινό πλέον μυστικό ότι στις εκλογές της 29ης Ιουνίου ψήφισαν ακόμη και τα δένδρα. Αυτές οι διαδόσεις και πληροφορίες( κακόβουλες ή κακόβουλες θα δείξει) με ώθησαν να ψάξω το θέμα.
Εξ ορισμού λοιπόν μπορούσαν να ψηφίσουν τα μέλη του Συλλόγου. Και πώς κάποιος αποκτά την ιδιότητα του μέλους της ΕΠΩΦ προβλέπεται στο ισχύον καταστατικό του Συλλόγου, στο άρθρο 4 : ” Η εγγραφή μέλους γίνεται μετά από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου προς το Δ.Σ του Συλλόγου…”
Η αλήθεια είναι ότι τόσο στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συλλόγου στις 21 Ιουνίου όσο και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της 29ης Ιουνίου παρατηρήθηκαν παρουσίες ατόμων που τυπικά δεν είχαν την ιδιότητα του μέλους της ΕΠΩΦ,μιας και δεν είχαν υποβάλλει καμία αίτηση εγγραφής Ούτε υπήρξε καμία απόφαση δ.σ για αποδοχή της αίτησής τους.
Μου τέθηκε επίσης το ερώτημα πώς χάνει κάποιος την ιδιότητα του μέλους. Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 8 του ισχύοντος καταστατικού: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ: Το Δ.Σ με αιτιολογημένη απόφασή του μπορεί να διαγράψει μέλος του Συλλόγου για τους εξής λόγους:
α)………
β)………
γ) Εάν καθυστερήσει αδικαιολόγητα τη συνδρομή του πάνω από 6 μήνες, έχει όμως το δικαίωμα μέλος που διαγράφηκε κατ’ αυτό τον τρόπο να επανεγγραφεί αφού τακτοποιηθεί ταμιακά” Το απελθόν όμως διοικητικό συμβούλιο στην 53η συνεδρίασή του της 08 Οκτωβρίου 2019, και στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης πήρε την εξής αμίμητη απόφαση: ” Όσα μέλη κρίθηκαν ότι πρέπει να διαγραφούν επειδή καθυστέρησαν πάνω από ένα εξάμηνο την πληρωμή, έχουν δικαίωμα να επανεγγραφούν πληρώνοντας την ανάλογη συνδρομή μέλους. Όσοι γράφονται τώρα είναι τακτοποιημένοι έως 31/12/2020″.
Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, αυτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση προς το ισχύον καταστατικό, άρα είναι παράνομη. Κι εκ παραλλήλου ευνοεί κατάφορα όσους απομακρύνθηκαν απ τον σύλλογο εδώ και χρόνια κι ήθελαν να επανακάμψουν, εις βάρος όλων των υπολοίπων μελών του Συλλόγου που αγόγγυστα συνεισέφεραν την ετήσια συνδρομή τους. Μου είπαν δε ότι τουλάχιστον έξι υποψήφιοι εμπίπτουν στις παρεκτροπές τις σχετικές με την εκλογική διαδικασία κι επομένως οι εκλογές είναι παράνομες κι άρα άκυρες. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο αυτοί που μου κατήγγειλαν τα παραπάνω. Θέλω να πιστεύω ότι ίσως πλανώνται. Θα μπορούσα να πάρω θέση επίσημα, αρκεί να είχα στη διάθεσή μου τον κατάλογο ψηφισάντων που είχα ζητήσει από τις 7/7/2020, και τον οποίο κατάλογο οι διοικούντες την ΕΠΩΦ μου αρνήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία. Επομένως, για όσο διάστημα συνεχίζουν να μου αρνούνται την παραχώρηση του καταλόγου ψηφισάντων, εύλογα θα πλανώνται αυτοί οι ψίθυροι και οι καταγγελίες. Κι όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.
Μετά απ αυτό ελπίζω οι διοικούντες την ΕΠΩΦ να μου παραχωρήσουν τον κατάλογο ψηφισάντων στις εκλογές της 29/6/2020. Γιατί όχι εξ άλλου, μιας και καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κάθε περαιτέρω άρνηση όμως παραχώρησης του σχετικού καταλόγου αφενός θα αποκαλύπτει την εναγώνια προσπάθεια συγκάλυψης ανομιών από πλευράς διοικούντων την ΕΠΩΦ κι αφετέρου θα υποδαυλίζει το κλίμα δυσπιστίας εις βάρος τους.
Ίδωμεν.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.