Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Η αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική ανάλυση ανευρεθέντων πειστηρίων από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος οδήγησε στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου έξω από εγκαταλελειμμένο οίκημα σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε νεκρός άντρας που έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος (σήμερα) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με χρήση σωματικής βίας και με πέτρα που βρέθηκε πλησίον του 27χρονου (τότε) θύματος, τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος της κεφαλής, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Επιπλέον, κατά τη διαφυγή του, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Σε συνεργασία με τις Αυστριακές Αρχές διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μετέβη στην Αυστρία και την Ελβετία όπου αιτήθηκε την παροχή ασύλου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.