Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και  εκβίασης σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και  εκβίασης σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 3 άτομα

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής και εκβίασης σε βάρος αλλοδαπού.

 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών ηλικίας 28, 25 και 52 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Δεκέμβριο του 2017, 23χρονος αλλοδαπός, ευρισκόμενος σε χώρα του εξωτερικού, κατέβαλε χρηματικό ποσό σε έτερο αλλοδαπό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε παράνομα σε οίκημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου του ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και να μην ασκηθεί βία σε βάρος του.

 

Έπειτα από επικοινωνία με συγγενικά του πρόσωπα, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού προηγουμένως καταβλήθηκε μέρος των χρημάτων από τον αδελφό του στην πόλη της Αθήνας, o οποίος και είχε πραγματοποιήσει τη σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής.

 

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 28χρονου αλλοδαπού που παρέλαβε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ο οποίος το κατέβαλε άμεσα σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων χρησιμοποιώντας διαβατήριο του 25χρονου συνεργού του και στη συνέχεια μετέβη σε διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής όπου νοικιαζόταν από τον έτερο συνεργό του (52χρονος). 

 

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές και σε βάρος των τριών αλλοδαπών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.