Επέκταση του προγράμματος σχολικά γεύματα ζητάνε τα δημοτικά Ωραιοκάστρου και Παλαιοκάστρου

«Επέκταση του προγράμματος σχολικά γεύματα στον Δήμο Ωραιοκάστρου»

ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Αριθ. Πρωτ. Φ.14/ΦΜ/151935 /Δ1

β) Απ.:73/02-06-2019 έγγραφο της Ένωσης

Με αφορμή την πρόσφατη επέκταση του προγράμματος στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου (α σχετικό) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και οι υπόλοιποι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών του μητροπολιτικού δήμου Ωραιοκάστρου (5 Δημοτικών) επιθυμούν την επέκταση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» στα σχολεία τους. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα για το παιδί πρέπει να είναι οριζόντια και να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από συζητήσεις με τους Συλλόγους γονέων των σχολείων, και τον δήμο Ωραιοκάστρου προτείνει την επέκταση του προγράμματος και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας θεωρώντας ότι η υγιεινή μεσογειακή διατροφή και ένα ζεστό γεύμα είναι δικαίωμα όλων των μαθητών του Δήμου μας ανεξαρτήτως εισοδήματος των γονιών τους.

Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών προκειμένου να δεχτούν αυτό το γεύμα και αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να είναι όπου είναι δυνατόν από τραπεζοκόμους σε σχολεία και όχι από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σας παρακαλούμε για την κατάθεση του αιτήματός μας για την επέκταση των «σχολικών γευμάτων» και στα παρακάτω Δημοτικά:

2ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου,

3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου,

1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου,

2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου

μέσω της οικείας Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, στην αρμόδια Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία και θα το διαβιβάσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης παρακαλούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την συνέχιση των ανάλογων ενέργειων που έχει ήδη κάνει και την πίεση προς τους αρμοδίους φορείς, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος και η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Επίσης οι σχολικές επιτροπές θα πρέπει να εμπλακούν στην διαδικασία του όλου προγράμματος ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της διάθεσης και να προχωρήσουν οι Δήμοι και σε προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού ή τραπεζοκόμων στα σχολεία που ήδη εφαρμόζετε το πρόγραμμα.

Να υπάρξει πρόβλεψη για τις μερίδες που περισσεύουν ώστε να διανέμονται στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών ή από τα συσσίτια της Εκκλησίας.

Η επέκταση του προγράμματος επιβάλλεται ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο, με την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ανάλογο αίτημα έχουμε κάνει όπως (β σχετικό) το 2019

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Εκ μέρους όλων των παραπάνω σχολικών μονάδων οι πρόεδροι των Συλλόγων:

2ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου,

ΚΑΤΣΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ

1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ

2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου

ΓΚΑΤΖΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Προς:

  1. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

  2. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης

  3. Υπουργείο Παιδείας

  4. ΟΠΕΚΑ

  5. Δήμο Ωραιοκάστρου

Κοινοποίηση:

  1. Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

  2. Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.