Επέτειος απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης απο τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την απελευθέρωσή της από τα , στην επέτειο της 30ης Οκτωβρίου 1944, η οποία καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, στις 14 Απριλίου 2016.

Στις 10:15 θα γίνει δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουν ομιλίες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 11:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Το σημερινό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει εκδήλωση στην αναθηματική πλάκα κοντά στο Βασιλικό θέατρο στις 11:45 με την συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων και της Φιλαρμονική του Δήμου.

Το βράδυ θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολή του ΑΠΘ καθηγητή, Δημήτρη Μαυροσκούφη στις 19:00 στην αίθουσα τελετών της σχολής με θέμα “το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της Κατοχής, η αντίσταση φοιτητών και καθηγητών”.

Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές (Συμβολή οδών Ομήρου, Κανάρη, Μιαούλη) θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και χαιρετισμού, ενώ μουσικά θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Νεάπολης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.