Επίσημο: Ποια σχολεία ανοίγουν – Οδηγίες

Επίσημο: Ποια σχολεία ανοίγουν – Οδηγίες

Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με την υποχρεωτική χρήση self test δύο φορές την εβδομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ανοίγουν στις 2 Απριλίου τα λύκεια σε όλη τη χώρα. Εκτός από τα προληπτικά μέτρα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα self test θα γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη και θα είναι υποχρεωτικά.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το selftest στο σπίτι τους και θα πρέπει να το δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα,self-testing.gov.gr

Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Αν το rapid test βγει θετικό, τότε ο μαθητής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν όμως βγει αρνητικό, τότε θα παραλαμβάνει σχετική βεβαίωση και θα επιστρέφει στο σχολείο.

Self test Οδηγίες χρήσης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.