Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ αναγορεύεται σήμερα ο Νίκος Γκάλης

Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ αναγορεύεται σήμερα ο Νίκος Γκάλης

Στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ διεξάγεται σήμερα (2/5) η τελετή αναγόρευσης του Νίκου Γκάλη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω του εθνικού πένθους για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Νίκος Γκάλης τιμάται για την εξαιρετική προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινωνία.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο Νίκος Γκάλης λόγω της τελειομανίας και του επαγγελματισμού του υιοθετούσε με έναν μοναδικό τρόπο επιστημονικές πρακτικές σε μία εποχή, που οι μύθοι γύρω από τον αθλητισμό και την προπόνηση ανθούσαν.
Χρησιμοποιούσε διαφορετικές τροχιές στην μπάλα σύμφωνα με τις αρχές της εμβιομηχανικής και αξιοποιώντας τα βιοκινητικά σωματικά χαρακτηριστικά του ξεπερνούσε το εμπόδιο ψηλότερων αντιπάλων, που αντιμετώπιζε στους αγώνες.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.