Επικίνδυνο νερό Λητής: Γιατί τόση αδιαφορία από τους αρμόδιους;;;

Επικίνδυνο νερό Λητής: Γιατί τόση αδιαφορία από τους αρμόδιους;;;

Στην χθεσινή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλικής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, μέρος έλαβαν φορείς απο την κοινότητα Λητής του δήμου Ωραιοκάστρου που στερούνται ένα απο τα πολυτιμότερα αγαθά εν έτη 2023, το νερό που στην περιοχή τους είναι επικίνδυνο.
“Κάθε τετραετία περνάει και ένας δήμαρχος και δεν κάνει τίποτα. 
Ως πότε θα μπορούμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;;;
Γιατί τόση αδιαφορία από τους αρμόδιους;;; 
Γιατί τόση ανευθυνότητα;;;;” αναφέρουν γεμάτοι αγανάκτηση εκπρόσωποι των κατοίκων και μελών του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων, Αθλητικού Συλλόγου Μακεδονικός Λητής και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής.
Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή τους:
Στο χωριό μας , την Λητή , έχουν συμπληρωθεί 12 χρόνια και το νερό  παραμένει ακόμα ακατάλληλο προς κατανάλωση λόγω αυξημένης συγκέντρωσης νιτρικών. Πλέον έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε κάθε υπόσχεση που μεταθέτει την λύση του προβλήματος στην «επόμενη 4ετία».
Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων, ο Αθλητικός Σύλλογος Μακεδονικός Λητής και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος  του χωριού μας πήραμε την απόφαση όχι μόνο  να αναδείξουμε το πρόβλημα μας αλλά και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πιέσουμε να βρεθεί λύση.  
Οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την  ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση νερού με αυξημένα νιτρικά άλατα είναι τεράστιοι , ιδιαίτερα για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.
Ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό  για να μαγειρέψουμε , να πλύνουμε λαχανικά κτλ. , πράγμα το οποίο φορτώνει με ένα επιπλέον έξοδο τις οικογένειες του χωριού πλάι στα υπόλοιπα. Όσους δηλαδή μπορούν να σηκώσουν αυτό το κόστος..
Άρα ταυτόχρονα  δεν έχουμε πρόσβαση σε ένα κοινωνικό αγαθό, τίθεται ζήτημα Δημόσιας υγείας και   αναγκαζόμαστε να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουμε μια θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη. Οπότε έχουμε αρκετούς λόγους να φωνάζουμε ότι η υπομονή και οι αντοχές μας τελειώσανε.
Οι αρμόδιοι ξεκινώντας απ’ τον Δήμο Ωραιοκάστρου και την ΔΕΥΑΩ , αλλά και την Περιφέρεια έχουν υποχρέωση όχι μόνο να βρουν οριστική λύση στο πρόβλημα αλλά και ως ότου αυτή βρεθεί να εξασφαλίσουν την κάλυψη της ανάγκης των κατοίκων για κατάλληλο πόσιμο νερό. 
Εμείς απο την μεριά μας θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να πιέσουμε προς αυτήν τη  κατεύθυνση. Δεν  είναι φυσιολογικό στην Ελλάδα εν έτη 2023 να υπάρχουν χωριά , γιατί δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι, με ακατάλληλο νερό.
Ελπίζουμε αυτό να το αλλάξουμε και  αυτό το αγαθό που χρόνια τώρα έχουμε στερηθεί, να μην το στερηθεί κανένας άλλος!

Συναγερμός με μετρήσεις στο νερό-Στο “κόκκινο” το Ωραιόκαστρο και 14 περιοχές της Ελλάδας

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.