Επιστολή για πολλές απαντήσεις απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Αστ. Γαβότσης: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των πολιτών για την ορθολογική και ισόνομη κατανομή των προσφύγων»

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κ.Μ. απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης με την οποία ζητά μεταξύ άλλων να αποσταλούν ΑΜΕΣΑ προς τον δήμο μας οι αποφάσεις με τις οποίες ιδρύθηκε το κέντρο υποδοχής στο «δήμο Δέλτα».

«Όπως καλά γνωρίζετε δημιουργείται στη θέση «Στρατόπεδο Αναγνωστόπουλο-1090», η οποία κείται στο δημοτικό διαμέρισμα Διαβατών, του δήμου Δέλτα (και συνορεύει με τα όρια του δήμου μας), κέντρο υποδοχής μεταναστών. Παρακαλείσθε να αποστείλετε ΑΜΕΣΑ προς τον δήμο μας τις αποφάσεις με τις οποίες ιδρύθηκε το κέντρο υποδοχής στο «δήμο Δέλτα». Επίσης να μας χορηγήσετε α) κάθε απόφαση με την οποία άλλαξε η χρήση των κτιρίων, β) την πολεοδομική άδεια για τις εσωτερικές κατασκευές, γ) την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, δ) το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου στο οποίο εγκαταστάθηκε το κέντρο υποδοχής, ε) το συνολικό ποσοστό κάλυψη αυτού του γηπέδου, στ) τον συντελεστή δόμησης και ζ) την συνολική δομούμενη επιφάνεια. Επίσης να μας χορηγήσετε τον τίτλο ιδιοκτησίας, στον χώρο που εγκαθίσταται το κέντρο υποδοχής», αναφέρεται στην επιστολή.

Και η επιστολή συνεχίζει: «Επίσης εάν υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, να μας την χορηγήσετε. Ακόμη να μας χορηγήσετε την άδεια περιβαλλοντικών όρων, για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, διότι προφανώς δεν έχει ληφθεί υπόψη από εσάς ότι, η δημιουργία του κέντρου υποδοχής θα προκαλέσει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ενώ ακόμη δεν έχετε λάβει υπ’ όψιν σας, πως θα υδροδοτηθούν χιλιάδες άτομα που θα εγκατασταθούν, θα παραμείνουν, θα διαμείνουν, θα περάσουν, από το συγκεκριμένο σημείο, πως θα γίνει η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, ο καθαρισμός, μίας νέας ολόκληρης πόλης. Όπως καλά γνωρίζετε κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν θεσπίζεται μόνο η ισότητα των Ελλήνων πολιτών έναντι του νόμου, αλλά και η έναντι αυτών ισότητα του νόμου. Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην συνέχιση των εργασιών, σας γνωστοποιούμε ότι, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας και ιδίως του δικαιώματός μας να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια εναντίον σας και των εντεταλμένων για την συνέχιση των εργασιών υπάλληλων σας, τα οποία θα ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα αστικά και ποινικά, θα υπέχουν δε την υποχρέωση να αποκαταστήσουν κάθε θετική και αποθετική ζημία που θα προκληθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου από την μη νόμιμη εγκατάσταση του κέντρου και να καταβάλλουν όλες τις σχετικές αποζημιώσεις».

Και η επιστολή καταλήγει: «Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντονότατα και σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ να μας απαντήσετε εντός δύο (2) ημερών από την παραλαβή της παρούσας, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ σας συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας».

«Εμείς ως δημοτική αρχή δεν σταματάμε εδώ. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των πολιτών για την ορθολογική και ισόνομη κατανομή των προσφύγων σύμφωνα με τις αποφάσεις και προτάσεις της ΠΕΔ Κ.Μ. και ζητούμε τη συμπαράσταση τόσο της ΚΕΔΕ, όσο και της ΠΕΔ Κ.Μ. προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
δημοςdimos

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.