Επιστολή διαμαρτυρίας απο τον ΕΣΩ για την ασφαλτόστρωση της Λ.Δημοκρατίας – Απο το lockdown στο lockroad

Επιστολή διαμαρτυρίας απο τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για την ασφαλτόστρωση της Λ.Δημοκρατίας
Απο το lockdown στο lockroad

Έντονη αντίδραση και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης να αλλοιώσει όλη την την εικόνα του κέντρου της αγοράς του Ωραιοκάστρου αφαιρώντας όλους τους κυβόλιθους, αντί να επισκευάσει τα προβληματικά σημεία,στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας και να την ασφαλτοστρώσει. Ένας δρόμος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα open mall δαπάνης 1.769.101,94 ευρώ στο οποίο έχει ενταχθεί ο δήμος Ωραιοκάστρου μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου απο τον Ιούνιο του 2019.

Την απόφαση της ασφαλτόστρωσης αυτής ζήτησε απο τον δήμαρχο να αποσυρθεί ο επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” Ανέστης Πολυχρονίδης στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/4/20 τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση εκτός των άλλων είναι και παράνομη απο την στιγμή που δεν έχει παρουσιαστεί μελέτη για αυτό το έργο,δείτε αναλυτικά εδώ.

Άμεσα ακολούθησε η αντίδραση και απο μέλη του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου το οποίο απαξιώθηκε τελείως.
Γιατί για το συγκεκριμένο θέμα δεν στάλθηκε ποτέ εισήγηση στο τοπικό συμβούλιο,δείτε αναλυτικά εδώ.

Επόμενη αντίδραση απο τον Ε.Σ.Ω. 
Μέσα στην επιστολή διαμαρτυρίας του τονίζει τους λόγους που η απόφαση “αστραπή” θα είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις,έπειτα απο ενάμιση μήνα που ήταν κλειστά τα καταστήματα να κλείσει ο δρόμος για αρκετές ημέρες την πρώτη εβδομάδα που θα επαναλειτουργήσουν έπειτα απο το lockdown.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 4/4/20 το οποίο θα γίνει δια περιφοράς και όχι μέσω διαδικτύου και σε ζωντανή μετάδοση, όπως έγινε το προηγούμενο δυο μέρες πριν και όλα είχαν λειτουργήσει άψογα χάρη στον αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής κ. Σαραμούρτση Νικόλα,έχει θέμα το κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου για ασφαλτόστρωση:

 

 

 

 

Ακολουθεί η επιστολή του Ε.Σ.Ω.:

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δρόσου Ευαγγελία
Κοινοποίηση προς:
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Τσακίρη Παντελή
Εντεταλμένος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας-Εφαρμογής Προγραμμάτων Αθλητισμού
Καζαντζίδη Χαράλαμπο
Παρατάξεις:
Αλληλεγγύη Ανατροπή – Εδιρνέλη Γρηγόρη
ΑΝ.Α.ΣΑ – Σκαρλάτο Παντελή
Δύναμη Δημιουργίας – Παπακωνσταντίνου Γιώργο
Λαϊκή Συσπείρωση – Θεμελή Άγγελο
Πολιτεία με Όραμα – Χρήστο Τερζή
Συνεργασία Τώρα – Πολυχρονίδη Ανέστη

Θέμα: Ασφαλτόστρωση οδού Λ. Δημοκρατίας

Κυρία Πρόεδρε,

ενημερωθήκαμε μόλις εχθές (30 Απριλίου 2020) από τοπικό site του δήμου μας, ότι πρόκειται να προβείτε σε έργα ασφαλτόστρωσης επί της οδού Λ. Δημοκρατίας.

Ως Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε ένα έργο “σπασμωδικής κίνησης”, καθώς γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί εις βάρος των καταστημάτων του Ωραιοκάστρου, που εδώ και ενάμιση μήνα ήταν σε πλήρη ακινησία. Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να γίνει τώρα, από τη στιγμή που τρέχουμε από κοινού το μεγαλόπνοο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», που περιλαμβάνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην αγορά μας.

Αν παρόλα αυτά κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση, σε κάποια σημεία του δρόμου όπου έχουν φύγει κυβόλιθοι ή έχει υποστεί καθίζηση, εννοείται πως πρέπει να επισκευαστεί ΟΧΙ όμως εν ώρα λειτουργίας της αγοράς μας. Το πρόβλημα υφίσταται στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Λ. Δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να επιδιορθωθεί εντός ολίγων ωρών. Προτείνουμε οι εργασίες αποκατάστασης, να γίνουν από Σάββατο μετά τις 3:00 μμ έως και την Κυριακή, δηλαδή κατά τις ώρες που είναι κλειστή η αγορά.

Δεν διαπραγματευόμαστε σε καμία περίπτωση να γίνουν έργα που θα αναστατώσουν την αγορά, η οποία έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα και δεν δεχόμαστε άλλη ημερομηνία εκτός των προαναφερθέντων.

Αναμένουμε την θετική ανταπόκρισή σας και την ομαλή λειτουργία που προσδοκούμε να έχουμε πάντα ως θεσμοί.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ω.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.