Επιστολή προς τον δήμαρχο απο το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Προς
ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

​Όπως έχουμε ενημερωθεί, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και μετά από επιστολές της Διεύθυνσης του σχολείου μας, το καλοκαίρι του 2015 αναθέσατε σε εργολάβο τη συντήρηση του σχολικού κτιρίου μας.
​Το Σεπτέμβριο του 2015 σε επιτόπια μάλιστα θεώρηση, ο εργολάβος, παρουσία του Διευθυντή του σχολείου μας και εκπροσώπου του Δήμου, αποδέχθηκε ότι από το σύνολο των εργασιών που αιτήθηκε η Διεύθυνση του σχολείου, και όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του με το Δήμο Ωραιοκάστρου, θα εκτελέσει τις παρακάτω εργασίες στο σχολείο μας:
1. επισκευή των εξωτερικών σαθρών επιχρισμάτων.
2. στερέωση των μαρμάρων που βρίσκονται στα παραπετάσματα και τα παράθυρα, εξωτερικά, που έχουν αποκολληθεί.
3. ελαιοχρωματισμός του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά.
4. αντικατάσταση της σκεπής του αίθριου που ενώνει τη νέα πτέρυγα του σχολείου με το κεντρικό κτίριο.
5. Μόνωση των δύο ημιυπόγειων αιθουσών, οι οποίες έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα νερά της βροχής.
6. αντικατάσταση των βρυσών που χρησιμοποιούν οι μαθητές στην αυλή του σχολείου, οι οποίες είναι ακατάλληλες (δεν τρέχουν νερό και είναι πολύ ψηλές με αποτέλεσμα να μην φτάνουν οι μαθητές των μικρών τάξεων).
7. αντικατάσταση σπασμένων υαλοπινάκων.

Από τα παραπάνω μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες υπό στοιχείο 1,2 και μερικώς η υπό στοιχείο 3.
​Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις αιτίες της καθυστέρησης, καθώς η έλλειψη συντήρησης φθείρει περαιτέρω το κτίριο και το καθιστά όχι μόνο ακαλαίσθητο, αλλά δυσλειτουργικό και επικίνδυνο.
​Επιπλέον θα θέλαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο της σύμβασης που υπογράφηκε με τον εργολάβο, όπως και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα και ασφάλεια στο κτίριο, σε σχέση με τις ως άνω εργασίες.
​Η κακήν – κακώς βαφή του κτιρίου του σχολείου μας, η οποία θα πρέπει να τονιστεί ότι οδήγησε στην καταστροφή – κάλυψη των γκράφιτι που υπήρχαν στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου (δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων), είναι αδιανόητο να θεωρήσει κανείς ότι αναδεικνύει την ικανότητα της Δημοτικής Αρχής να επιλύει και να αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα των δημοτών, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια στην παροχή του αγαθού της εκπαίδευσης μικρών παιδιών, ενώ παραμένουν άλυτα τα υπόλοιπα ουσιαστικά προβλήματα του κτιρίου που προαναφέραμε.
​Σχετικά αναφέρουμε ότι ο εργολάβος, σε επίσκεψή του στο σχολείο μας, όταν διαμαρτυρηθήκαμε για την καταστροφή των γκράφιτι, υποσχέθηκε την αποκατάσταση της ζημίας, την οποία δέσμευσή του σας γνωστοποιούμε με την παρούσα, για να την απαιτήσετε μαζί με τις υπόλοιπες εργασίες που δεν έχει εκτελέσει, διότι νομίζουμε ότι δεν θα είναι θετικό για την εικόνα του Δήμου να επιχειρήσουμε εμείς να σας υποκαταστήσουμε σε όλα τα ανωτέρω προσφεύγοντας αρμοδίως κατά οποιουδήποτε υπευθύνου.
​Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνικές και μη εκκρεμότητες στο σχολείο μας, τις οποίες οφείλει η δημοτική αρχή να τακτοποιήσει, όπως ενδεικτικά η τοποθέτηση αλεξικέραυνου, η επέκταση του δικτύου του συναγερμού σε όλα τα λειτουργικά μέρη του κτιρίου, και η σύνδεσή του προς ενημέρωση σε περίπτωση παραβίασης του κτιρίου με τις αρμόδιες αρχές και πρόσωπα (αυτή τη στιγμή παραμένει συνδεδεμένος ο συναγερμός με το τηλέφωνο της πρώην Διευθύντριας του σχολείου μας, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο και όχι με το τηλέφωνο του νυν Διευθυντή του σχολείου), η απομάκρυνση των κυβόλιθων που βρίσκονται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου μας (πίσω από το παλαιό κτίριο), οι οποίοι προέκυψαν κατά τον έλεγχο της στατικότητας του παλαιού κτιρίου από τον εντολοδόχο μηχανικό σας το φθινόπωρο του 2015 και οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά, καθώς γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού, όπως και η απομάκρυνση των σπασμένων υαλοπινάκων από τα εξωτερικά παράθυρα του παλαιού κτιρίου που είναι επίσης πολύ επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
​Για τα παραπάνω σας έχουν αποσταλεί και σχετικές επιστολές από την Διεύθυνση του σχολείου μας, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
​Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την ενημέρωσή μας γι’αυτές, όπως προαναφέραμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ελένη Βαβουλιώτη Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ελπίδα Φωτιάδου

1 δημοτικό

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.