Επιτροπή διαβούλευσης και οι προτάσεις έπεφταν βροχή

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22/6 η επιτροπή διαβούλευσης,με 15 μελη παρόν απο τα 29 και τα θέματα έπεφταν βροχή,τέσσερα εντός ημερήσιας διάταξης,τέσσερα εκτος και μια πρόταση βόμβα!
Επιτροπή διαβούλευσης
Πιέσεις θέλει να ασκήσει ο δήμαρχος για να μην επεκταθεί το δίκτυο του μέτρο προς την Ευκαρπία αλλα να έρθει στο Ωραιοκαστρο,πιεσεις οι οποίες θεωρεί οτι θα εχουν αποτέλεσμα.
Θα επισκευαστεί ενα κτήριο στην ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ και θα μεταφερθεί ένας παιδικός σταθμός,ο οποίος εχει προτεραιότητα για την κάλυψη της στέγασης των παιδιών των παιδικών σταθμών και το λαογραφικό μουσείο θα μεταφερθεί σε αλλο κτίριο στον ίδιο χώρο,το οποίο βρίσκετε υπό επισκευή.
Θέματα εκτος ημερήσιας διάταξης έθεσε ο πολίτης κ.Ματσουκατιδης Θεοδωρος,μέλος της διαβούλευσης ως πολίτης Ωραιοκάστρου,τα οποίο έγιναν δεκτά προς συζήτηση απο όλους με περιεχόμενο την αναστήλωση του πέτρινου σχολείου που βρίσκετε στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκαστρου,για μεταφερθεί εκει το λαογραφικό μουσειο και να δοθούν αίθουσες για τις ανάγκες χρήσεις του υπάρχοντος σχολείου.
Ενα ακομη θεμα ήταν η χρήση των γηπέδων,να επιμεριστούν τα έξοδα των γηπέδων οι σύλλογοι που τα εκμεταλλεύονται απο την στιγμή που εχουν έσοδα απο τα μελη τους και δεν ειναι δωρεάν. Έντονη αντίδραση έφερε ο κ.Αστεριος Μπάτος,εκπρόσωπος του Α.Σ.ΔΑΣΩ,διοτι τα έξοδα του συλλόγου ειναι μεγάλα και ειναι συνταγματικό δικαίωμα η άθληση των πολιτών,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η απόφαση της μη επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας δίχασε το δημοτικό συμβούλιο,το οποίο πραγματοποιήθηκε προ ημερών και το οποίο αποφάσισε οι πρώην υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας να ενσωματωθούν στο δυναμικό προσωπικό του δημου.
Ο κ.Βασίλης Ιακωβίδης, εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου,πρότεινε την επανεξέταση του θέματος της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας θέτοντας την αναγκαιότητα της αστυνόμευσης σε πολλαπλά επίπεδα.
Στα Θέματα εντός ημερήσιας διάταξης ακούστηκε πρόταση απο τον κ.Σταυρουση Δημήτρη, οποίος εκπροσωπούσε τον Α.Σ. μπάσκετ Δόξας Δρυμού,για αντισταθμικά οφελεί απο την κατασκευή του ΤΑΠ στα όρια του δημου Ωραιοκάστρου με όφελος προς τον δήμο την κατασκευή αγωγού για τη μεταφορά πόσιμου νερού στην Μυγδονια που εδώ και χρόνια δεν εχει το αυτονόητο αυτο αγαθό.
Θα δημιουργηθεί αρμόδιο τμήμα στον δήμο προς έλεγχο της τήρησης του κανονισμού για τις διαφημιστικές πινακίδες,δήλωσε ο δήμαρχος.
Το μέλος του συμβουλίου κ.Τσιτιρίδης Νικος,εκπροσωπώντας την Ενωση Γονεων,έθεσε θεμα την άδεια διαφημιστικών πανό για την οικονομική διευκόλυνση των επαγγελματιών. Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο κανονισμός για τις πινακίδες δόθηκε στα μελη της επιτροπής διαβούλευσης την ωρα της συνεδρίασης και ήταν πολλές σελίδες με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα μελη να εχουν πλήρη εικόνα.
Ομόφωνα η επιτροπή διαβούλευσης αποφάσισε να σταλθεί έγγραφο προς τον αρμόδιο υπουργό και τους βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης για την παραμονή του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκαστρου,όπως είχαμε βγάλει σχετικό αρθρο δείτε εδώ.
Πρόταση έγινε να δοθούν για χρήση οχήματα και μηχανάκια της δημοτικής αστυνομίας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διοτι ενα υπηρεσιακό όχημα υπάρχει και αυτο ειναι χαλασμένο.
Μια άλλη προταση ήταν να χρησιμοποιηθούν τα κατασχεμένα οχήματα που βρίσκονται στο τμήμα προς όφελος του,προταση που στο άκουσμα της και μόνο δείχνει προβληματική.
Μετα το τέλος της συνεδρίασης ακούστηκε σαν βόμβα ο λόγος εκπροσώπου για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Ωραιόκαστρο.
Συγκεκριμένα οι αρμόδιοι εχουν πάρει την σχετική άδεια απο τις δημόσιες εκτάσεις που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και θα υποβάλουν αίτημα προς τον δήμο Ωραιοκάστρου και για τις δημοτικές εκτάσεις τις οποίες επιθυμούν. Οι εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν μονο για τα θετικά που θα αποκομίσει ο δήμος απο τα αντισταθμικά οφελεί που αγγίζουν το 3% επι των κερδών και δεν αναφέρθηκαν για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια επένδυση προς την δημόσια υγεία,την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Άμεση ήταν η αντίδραση μελών της επιτροπής διαβούλευσης ως προς την κατασκευή του έργου και ρώτησαν ευθέως τα αρνητικά του αιολικού πάρκου,η απάντηση που έλαβαν ήταν οτι επειδή θα ειναι μικρής κλίμακας δεν θα εχει αρνητικές επιπτώσεις,απάντηση που δεν έπεισε πολλούς στην αίθουσα. Ο δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε επι του θέματος αν και ήταν αυτός που πρότεινε την συζήτηση του θέματος αυτού στην αίθουσα.
Αιολικό παρκο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.