Επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. για βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Επιχορήγηση 300.000 ευρώ στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. για βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Δελτίο τύπου:O δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. κατάφεραν να πετύχουν την ένταξη παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε πρόγραμμα επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών εξασφαλίζοντας ποιότητα παροχών, εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και κυρίως ασφάλεια των παιδιών των δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Έξι (6) παιδικοί σταθμοί του δήμου Ωραιοκάστρου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εναρμόνισής τους με τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, που θέτει για πρώτη φορά το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. θα χρηματοδοτηθεί με 300.000 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμιστούν όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017.

Επισημαίνεται ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι από τους λίγους δήμους που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και παρουσίασαν ολοκληρωμένο φάκελο.

Η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ειρήνη Αντωνιάδου αναφερόμενη στην χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε: « Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και γι αυτό ο δήμος Ωραιοκάστρου και ειδικά ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, και τις κυρίες  Π. Αραβαντινού (υπεύθυνη ιδιοκτησιακού καθεστώτος) και  A. Φαρούπου (υπεύθυνη τεχνικών έργων). Επίσης πολύτιμοι συνεργάτες σ΄ όλη αυτή την προσπάθεια για την υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης και το Τεχνικό Δελτίου έργου στάθηκαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ωραιοκάστρου κ. Αρ. Δήμηκας και η προϊσταμένη του τμήματος προσχολικής ηλικίας, ΚΑΠΗ και βιβλιοθηκών κα Κ. Ταζέ και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ¨ευχαριστώ¨.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.