Επτά χρόνια χωρίς άσο στην Τούμπα, 15 χρόνια χωρίς ισοπαλία σε Ολυμπιακός – ΑΕΚ!

Επτά χρόνια χωρίς άσο στην Τούμπα, 15 χρόνια χωρίς ισοπαλία σε Ολυμπιακός – ΑΕΚ!

 

Αυλαία για φέτος στη Super League, με πρακτικά μία εκκρεμότητα, την οποία γνωρίζαμε εξ αρχής: τη 2η θέση. Η οποία καταλήγει στον ΠΑΟΚ, με τα νυν δεδομένα, εκτός κι αν η Εφέσεων του ξαναπάρει τους 7 βαθμούς. πίθανο, πλέον.

Στην Τούμπα, και ο βαθμός αρκεί στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει τη 2η θέση. Αλλά ως clasico Θεσσαλονίκης, ως ότι ο Αρης «έσπασε» το αήττητο (51 αγώνων) του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο, γενικώς κίνητρο πάντα υπάρχει, όπως και… εγωισμός: τρεις ήττες στα τελευταία πέντε έχει ο «δικέφαλος» στην Τούμπα ενώ δεν είχε χάσει στα προηγούμενα 30! Ο Αρης θέλει να νικήσει τον ΠΑΟΚ σε διαδοχικά παιχνίδια για πρώτη φορά από το 2010, σεζόν που επί ημερών Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε κάνει την πορεία στο Europa League μέχρι τους «32». Και κατάφερε να φύγει αήττητος από την Τούμπα δις στην περσινή σεζόν του ανίκητου ΠΑΟΚ και μια φορά φέτος διαψεύδοντας τα προγνωστικά οπαπ: τρεις ισοπαλίες, η μια για το Κύπελλο. Εσχατος άσος, στις 24 Νοεμβρίου 2013, τότε με 3-1 με γκολ από Λούκας, Κλάους Αθανασιάδη και Βούκιτς, και τεχνικό τον Χουμπ Στέφενς, είχε μειώσει ο Ουντότζι.

Εχει στοίχημα Σουπερ Λιγκ και στον Πειραιά. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου (όπου κι αν αυτός γίνει, διότι το γραφικόμετρο έπιασε κόκκινο πάλι: ερίζουν για την έδρα ενός αγώνα που θα γίνει χωρίς κόσμο!). Η νίκη του ‘18 στο Καραϊσκάκη είναι η μοναδική της ΑΕΚ σε εννέα επισκέψεις για το πρωτάθλημα, ενώ έχει χάσει τις άλλες οκτώ. Μάλιστα σε αυτές τις οκτώ νίκες του ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 26 γκολ ενώ έχει σκοράρει σε όλα τα μεταξύ τους στο νέο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει να κρατήσει το μηδέν από τις 14 Μαρτίου 2004, όταν είχε νικήσει 1-0 στη Ριζούπολη, και στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τις 30 Μαΐου 1999, όταν είχε αποσπάσει 0-0 στην τελευταία αγωνιστική από τον πρωταθλητή τότε Ολυμπιακό. Και είναι 10-0-2 μετά την τελευταία ισοπαλία με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, 1-1 στον Μάρτιο του 2005 (στο ΟΑΚΑ) με γκολ Οκκά και Κατσουράνη αντίστοιχα.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.