Εργαστήριο «Local Living Lab» στο Ωραιόκαστρο –

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος »SMART-Y», η United Societies of Balkans σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν το εργαστήριο «Local Living Lab» με στόχο να αναγνωρίσουν οι νέοι και νέες της περιοχής τα ζητήματα και τις προκλήσεις που ο δήμος αντιμετωπίζει σε επίπεδο βιωσιμότητας.

Στο «Local Living Lab» οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σαν ομάδα για να εντοπίσουν τις παραπάνω προκλήσεις, και θα μοιραστούν γνώμες και πραγματικότητες για το κατά πόσο μπορούν οι νέοι να διαμορφώσουν προτάσεις για την ανάπτυξη πολιτικών βιωσιμότητας. Η συνάντηση θα έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και θα βασιστεί σε διαδραστικές μεθόδους ανταλλαγής και έκφρασης ιδεών.
Είσαι από 18 εώς και 30 ετών; Βρίσκεις ότι υπάρχουν θέματα βιωσιμότητας στα οποία θα μπορούσε να αναπτύξει ο Δήμος Ωραιοκάστρου; Έλα να τα μοιραστείς με άλλους νέους και νέες της περιοχής και να βρείτε μαζί ποια είναι τα από κοινού ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία.
Πού; Δημαρχείο Ωραιοκάστρου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
Πότε; Τρίτη 26 Απριλίου // 16.30 – 20.00
Δήλωσε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/1ZsMhhbMjCFBqX9E8
Ανώτατο όριο συμμετεχόντων ορίζεται στα 20 άτομα. Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.
Στη συνάντηση θα παρέχεται coffee break με σνακς.
Επόμενα βήματα του SMART-Y:
Η συμμετοχή στο Local Living Lab θα λειτουργήσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα επόμενα βήματα του προγράμματος, τα οποια στοχεύουν στο να βρεθούν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα που αναγνωρίστηκαν.
– Συμμετοχή σε Virtual Hackathon με νέους από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αναγνωρίστηκαν σε όλες τις χώρες.
– Συμμετοχή σε εργαστήρια ανάπτυξης ιδεών σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστρία με νέους από άλλες χώρες της Ευρώπης.
– Συμμετοχή σε τοπικά roundtables για τη δημιουργία και σύσταση πολιτικών για την ενσωμάτωση των καινοτόμων ιδεών σε τοπικό επίπεδο.
Το Erasmus+ πρόγραμμα «SMART-Y» στοχεύει στην ενεργοποίηση, σύνδεση και ενδυνάμωση των νέων της Ευρώπης, με σκοπό αυτοί να σχεδιάσουν βιώσιμες λύσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει στις τοπικές τους κοινότητες με έμφαση στη βιωσιμότητα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετική με το πρόγραμμα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο email: [email protected]
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.