Εσείς ξέρετε αυτά τα 5 πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι;

Εσείς ξέρετε αυτά τα 5 πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ σε ποια σημεία του σπιτιού συσσωρεύονται η περισσότερη βρωμιά και τα περισσότερα βακτήρια;

Υπάρχουν τα γνωστά και εμφανή σημεία που όλοι γνωρίζουμε όπως ο πάγκος της κουζίνας,η λεκάνη της τουαλέτας, αλλά και τα κρυφά που είναι και πολύ επικίνδυνα!

Μερικά απο αυτά:

Οι χειρολαβές του ψυγείου! Πόσες φορές χρειάστηκε να ανοίξετε το ψυγείο την ώρα που μαγειρεύετε για να πάρετε κάτι που ξεχάσατε και τα χέρια σας ήταν λερωμένα; Όσες και να είναι είναι αρκετές για να δημιουργηθεί εστία μικροβίων. Φροντίστε τα χέρια σας να είναι πάντα καθαρά όταν ανοίγετε το ψυγείο και να απολυμαίνετε τακτικά τις χειρολαβές του ψυγείου σας.

Επιφάνεια κοπής! Η επιφάνεια κοπής είναι ένα εργαλείο της κουζίνας που χρησιμοποιείτε καθημερινά.Πάνω του συσσωρεύονται βακτήρια και βρωμιές και γι’αυτό είναι απαραίτητο να το καθαρίζετε σωστά. Οι κανόνες τις κουζίνας επιβάλλουν διαφορετική επιφάνεια για κάθε πρώτη ύλη,άλλη για κρέας άλλη για κότα άλλη για λαχανικά κτλ Αν αυτό σας είναι δύσκολο τότε απλά καθαρίζετε την επιφάνειά σας μετά απο κάθε υλικό που κόβετε.

Το τηλεχειριστήριο! Απο πόσα χέρια και αν δεν περνάει καθημερινά…..χέρια που μπορεί να είναι απλά βρώμικα απο την καθημερινή βρωμιά μέχρι και λαδωμένα απο κάτι ένα σνακ που φάγατε μπροστά στην τν.  Η βρωμιά του όμως δεν σταματάει εδώ…πέφτει στο πάτωμα,κρύβεται μέσα στον καναπέ,χάνεται κάτω απο τα μαξιλάρια….Όλα αυτά συν την σκόνη δωματίου το καθιστούν ένα αρκετά βρώμικο αντικείμενο που πρέπει να καθαρίζετε,έστω με ένα απλό μωρομάντηλο,καθημερινά.

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή! Λίγοι είναι αυτοί που πλένουν τα χέρια τους πριν καθίσουν μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή και πάρα πολλοί αυτοί που ταυτόχρονα θα τσιμπολογάνε και κάτι….Ίσως ένα προστατευτικό κάλυμμα που πλένεται εύκολα να ήταν η ιδανική λύση.

Οι διακόπτες για τα φώτα! Δεν είναι μόνο για άναψε-σβήσε είναι και καλή “φωλιά” μικροβίων και βρωμιάς. Προγραμματίστε τον καθαρισμό τους κάθε φορά καθαρίζετε το μπάνιο σας.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.