Ευαισθητοποιούμε τη νεολαία του δήμου μας να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστέριος Γαβότσης: «Ευαισθητοποιούμε τη νεολαία
του δήμου μας να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο»

Από το 3ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου ξεκίνησε σήμερα η καμπάνια ευαισθητοποίησης της νεολαίας του δήμου για τη χρήση του αστικού λεωφορείου, η οποία υλοποιείται από τον ΟΑΣΘ σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για τον δεύτερο δήμο στο νομό Θεσσαλονίκης που υλοποιεί τη δράση αυτή με τίτλο «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Ωραιοκάστρου!».
Στόχος της δράσης, η οποία έχει διάρκεια 3 μήνες, είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τη χρήση του αστικού λεωφορείου με την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πρόκληση ενδιαφέροντος στους μικρούς δημότες Ωραιοκάστρου, ώστε να καλλιεργήσουν περαιτέρω πρότυπα συμπεριφοράς υπεύθυνων πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.

Σήμερα το πρωί, οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του ΟΑΣΘ για τη χρησιμότητα της αστικής συγκοινωνίας. Η δράση περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω ενεργό συμμετοχή των μαθητών μέσα από ατομικές και ομαδικές δημιουργίες στη φωτογραφία, ζωγραφική, σκίτσο και κείμενο, με θέμα τα «Αστικά Μέσα Μεταφοράς». Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση μετά το πέρας της καμπάνιας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παρόντες στη σημερινή ενημέρωση ήταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παιδείας, Βαγγέλης Χατζηαγόρου, ο διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός, το μέλος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Αστέριος Μπάτος και ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου, Χρυσόστομος Χατζηκωνσταντινίδης. Η καμπάνια θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

image
image

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτρέψτε μας να συμπληρώσουμε στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ σας τα εξής:

    “Στην καμπάνια συμμετέχει από κοινού και ισότιμα με τους άλλους δύο φορείς (Δήμο και ΟΑΣΘ) και τρίτος φορέας. Ο φορέας αυτός είναι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ (ΤΑΣΕ ΟΑΣΘ), ο οποίος έχει αναλάβει το βιωματικό τμήμα της εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει την επίδειξη του ασφαλούς τρόπου χρήσης και της ορθής συμπεριφοράς των επιβατών μέσα και έξω από το Αστικό Λεωφορείο καθώς και την αμφίδρομη σχέση με τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ (σταθμάρχες, ελεγκτές, οδηγούς). Στο στάδιο αυτό οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, υποδυόμενοι το ρόλο του επιβάτη”.

    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Αθανάσιος Σκορδάς Γεν. Γραμματέας ΤΑΣΕ ΟΑΣΘ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.