´´ευχές´´ απο το Σύλλογο Γονέων του 1 λυκείου Ωραιοκάστρου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου
Ωραιόκαστρο 11/9/2013

Αγαπητοί γονείς,
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

Η οικονομική ανέχεια οδηγεί σε σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα και στο χώρο της Παιδείας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, αποφάσισε σε τακτική συνεδρία της 19/6/2013 να μειώσει την ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο από 20 σε 10€ ανά μαθητή. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, αποσκοπούν στο να βελτιώσουν κατά το δυνατό τις «προϋποθέσεις για καλύτερη αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών».
Ως εκ τούτου, από την έναρξη της θητείας μας (Φεβρουάριος 2013) διαθέσαμε:
• 94€ συμπλήρωση στα έσοδα του 15μελούς για μειωμένα ναύλα στην 5θήμερη εκδρομή της Γ΄Λυκείου
• 178€ για ξενάγηση της Α΄ Λυκείου στην αρχαία Πέλλα
• 200€ για κουρτίνες στις ανατολικές αίθουσες του σχολείου
• 150€ για δημιουργία cd-rom ως ενθύμιο για τους τελειοφοίτους
• 64€ για το «Αστροπάρτι» που οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Αστρονομίας
• 102€ για αγορά αθλητικού υλικού
• 120€ για υλικά αρχειοθέτησης
• 30€ συνδρομή στην Ένωση Γονέων
• Παραγγείλαμε ήδη και αναμένουμε Λογοτεχνικά Βιβλία για ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης

Η χρηματοδότηση των κτιριακών αναγκών και αναλώσιμων υλικών του κάθε σχολείου, μέχρι το 2011 γινόταν, κατά κύριο λόγο, από το ενοίκιο του κυλικείου του σχολείου που καταβαλλόταν στη Σχολική Επιτροπή που διέθετε κάθε σχολική μονάδα. Συμπληρωματικά, διατίθεται κονδύλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Σχολική Επιτροπή κάθε Δήμου. Από το 2011 κα μετά, με το σχέδιο συνένωσης Δήμων «Καλλικράτης», αυτές οι επιτροπές καταργήθηκαν και δημιουργήθηκε μόνο μία Σχολική Επιτροπή για ολόκληρο το νέο «καλλικρατικό» Δήμο, οπότε τα έσοδα από κάθε κυλικείο πηγαίνουν απευθείας στο Δήμο που τα διαθέτει στα σχολεία.
Κατά τους προηγούμενους μήνες ενημερώσαμε με επιστολή (αρ.πρωτοκ. 21550 18/7/2013) το Δήμο για τα προβλήματα και τις ανάγκες του σχολείου μας (η επιστολή κοινοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου http://lyk-oraiok.thess.sch.gr/autosch/joomla15/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=464
Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια εξέλιξη παρά μόνο μας ζήτησαν να πληρώσουμε ως Σύλλογος, αν θέλουμε, τα χρώματα για να βάψουν εργάτες του Δήμου το κτίριο που παραμένει άβαφο εδώ και 5 χρόνια. Επειδή κρίναμε πως αυτό το έξοδο θα εξαντλούσε τις ετήσιες συνδρομές και με δεδομένο ότι δεν αποτελεί υποχρέωση του Συλλόγου η συντήρηση του κτηρίου, δεν διαθέσαμε το ποσό που θα προσέγγιζε τις 2000€.

Αγαπητοί γονείς,
Τα μέλη του Συλλόγου δεν είμαστε «επαγγελματίες» στα κοινά, ούτε προσδοκούμε πολιτική ανέλιξη! Συμμετέχουμε στο Δ.Σ. επειδή θέλουμε να υπάρχει Σύλλογος Γονέων και τρέχουμε εθελοντικά για την καλύτερη λειτουργία του Σχολείου μας. Βοηθήστε παρακαλούμε, με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο και πιέστε, όπου νομίζετε ότι έχετε «λόγο», ώστε να χρηματοδοτούνται τα σχολεία μας με βάση τον αριθμό των μαθητών και με διαφανή διαχείρηση των κονδυλίων.
Το Δ. Σ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.