Εφυγε από τη ζωή η υπεραιωνόβια γυναίκα απο την Λητή Ωραιοκάστρου

Λητή: Εφυγε από τη ζωή η υπεραιωνόβια Μέλισσα Τράκα σε ηλικία 109 ετών

Μια εκ των γηραιότερων αν όχι η γηραιότερη πολίτης της χώρας έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 109 ετών.

Η εκλιπούσα αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο το μακρινό 1914, λίγους μήνες δηλαδή αφότου ο τόπος της απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό. Ωστόσο μόνο ήσυχα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα χρόνια που έζησε, αφού τα πρώτα της βήματα τα έκανε εν μέσω του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η Μικρασιατική Καταστροφή και ο Μεσοπόλεμος.
Ενήλικη πλέον έζησε τη δίνη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, την κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα και στη συνέχεια τον εμφύλιο σπαραγμό, αλλά γνώρισε και το πικρό ποτήρι της ξενιτιάς. Είδε με τα δικά της μάτια όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και τη χώρα και τον τόπο της να αλλάζει συνεχώς.
Το 2023 άφησε πίσω τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της πλήρης ημερών, χωρίς ωστόσο να χάσει μέχρι το τέλος την επαφή της με το περιβάλλον αφού είχε πλήρη διαύγεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακροζωία είναι χαρακτηριστικό όλης της οικογένειας της Μέλισσας Τράκα, αφού η μικρότερη της αδερφή είναι 95 ετών, ενώ και τα υπόλοιπα αδέρφια της έφυγαν από τη ζωή σε μεγάλη ηλικία.
Lagadas.net
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.