Ζαχαράκη : Συνειδητή η απόφαση για το «λουκέτο» – Τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα

Ζαχαράκη : Συνειδητή η απόφαση για το «λουκέτο» – Τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα

Αισιόδοξο ήταν το πρώτο μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη από την άλλη όμως είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά» είπε η υφυπουργός αναφορικά με το «λουκέτο» 14 ημερών στα ιδρύματα της χώρας.

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες απάντησε πως «για αρχή αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών, τότε έχουμε ήδη μια υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία τον Φεβρουάριο, μέσα στην οποία αναφέρονται οι τρόποι που μπορεί κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες».

Αναφερόμενη σε αυτή την εγκύκλιο έκανε λόγο για χρήση των περιπάτων, κάποιες ώρες που μπορούν να αξιοποιηθούν για το θέμα των γιορτών.

Από κει και πέρα, για διάστημα περισσότερο από 15 ημέρες, μπορεί να γίνει εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμως ανηρτημένα βιβλία υλικό και ασκήσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το υπουργείο συζητάει με πολλούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν για τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό. «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας» είπε σε αυτό το πλαίσιο.

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί πέραν των 14 ημερών είπε πως «έχει υπάρξει περίσταση που αξιοποιήθηκαν κάποιες μέρες παραπάνω από το σχολικό έτος και κάποιες μέρες από το Πάσχα και κάποια Σάββατα».

Σχετικά για το σενάριο συρρίκνωσης των διακοπών του Πάσχα ή επιμήκυνση της χρονιάς απάντησε πως «αυτή τη στιγμή με το σενάριο 14 ημερών δε θα χρειαζόταν».

Κλείνουν και τα φροντιστήρια με απόφαση Κεραμέως

Κορονοϊος: Άδεια 15 ημερών στους γονείς για τα κλειστά σχολεία ανακοινώνει η κυβέρνηση

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.