Ζητούνται καθηγητές με ψυχή!

Μόνο ένας βιολόγος βρέθηκε να κάνει διδασκαλία κατ’ οίκον σε ανάπηρο αριστούχο μαθητή στη Θεσσαλονίκη! Αδυνατεί να μεταβεί στο σχολείο του έπειτα από ανεύρισμα!
image

Ρεπορτάζ,Φανή Χαρίση

Θύμα της αδιαφορίας των εκπαιδευτικών έχει πέσει ένας 16χρονος αριστούχος μαθητής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, έπειτα από ανεύρυσμα και έχοντας πλέον αναπηρία 80%, πρέπει να μετατρέψει το σπίτι του σε σχολείο!

Ο 16χρονος μαθητής Θεοδόσης Σαρμαδάκης, που αριστεύει έχοντας γενική βαθμολογία 19, είναι μαθητής της Β’ Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού.

Στις 5 Ιουλίου 2014, και ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στη Χαλκιδική, υπέστη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. Διασωληνωμένος και υπό καταστολή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ο Θεοδόσης Σαρμαδάκης με τη μητέρα του, Ελένη ΘεοδοσοπούλουΠολυγύρου και από εκεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε και για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του ένας «Γολγοθάς».

Ο 16χρονος Θεοδόσης τα κατάφερε και, έπειτα από επεμβάσεις και ειδικές φυσιοθεραπείες, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της αποκατάστασης, αλλά και αυτόν της μόρφωσής του.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ειδικών και του ΙΚΑ, ο 16χρονος έχει αναπηρία 80% και πρέπει να συνεχίσει τα μαθήματά του στο σπίτι. Πράγματι, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ενέκρινε το αίτημα για κατ’ οίκον διδασκαλία, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015. «Πέρυσι ερχόταν μια καθηγήτρια από την Κατερίνη. Φέτος, μέχρι στιγμής, έρχεται μόνο ένας καθηγητής βιολογίας.

Ο Θεοδόσης είναι άριστος μαθητής και, επειδή δεν έρχονται καθηγητές, πληρώνουμε μόνοι μας έναν καθηγητή που του κάνει φυσική, χημεία και μαθηματικά, ενώ τώρα θα προσλάβουμε και έναν φιλόλογο» είπε στη «δημοκρατία» η μητέρα του, Ελένη Θεοδοσοπούλου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατ’ οίκον διδασκαλία πραγματοποιείται με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον ο μαθητής αδυνατεί να μεταβεί στο σχολείο, όμως επαφίεται στη θέληση των εκπαιδευτικών εάν θα πάνε. «Εμείς ενημερώνουμε τους καθηγητές του σχολείου όπου ανήκει ο μαθητής, αλλά και όμορα σχολεία εάν έχουν κενό στο πρόγραμμά τους ή θέλουν να εργαστούν υπερωρίες τις οποίες και θα πληρωθούν.

Ομως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να πάνε.

Αυτό γίνεται μόνο με τη θέλησή τους» είπε η κυρία Μουρατίδου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
πηγή dimokratianews

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια και πολύ σωστά καταγράψετε αυτό το περιστατικό μέσα από το οποίο χαρακτηριζεται μια ολόκληρη ομάδα εργαζομένων ως αδιάφορη, σας καλω να κάνετε στο μέλλον και αντίστοιχες καταγραφές των εθελοντών εκπαιδευτικων,σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έτσι ώστε να συμβάλετε στο να περισωθει ο “δασκαλος” από την πολύ γρήγορη και εύκολη διαπόμπευσή του, σε κάθε ευκαιρία.
    Εύχομαι από καρδιάς να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του μαθητή. Στο παρελθόν υπήρχαν και άλλα ατυχή περαστικά μαθητών που έτυχαν της καλύτερης αντιμετωπισης από καθηγητές που εργάστηκαν κατ.οίκον και μιλώ από προσωπική εμπειρία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.