Ζιακοπούλου: Τοπικές βροχές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περισσότερες Κυριακή και Δευτέρα

Ζιακοπούλου: Τοπικές βροχές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, περισσότερες Κυριακή και Δευτέρα

Με καλές καιρικές συνθήκες ξεκινά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Κυριακή και Δευτέρα δεν θα αποφύγουμε τις τοπικές μπόρες, θα είναι όμως σύντομες, συμφωνά με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις με ελάχιστες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με αρκετή συννεφιά και κάποιες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. οι άνεμοι νότιοι εως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βοριάδες 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Όσο για τη Δευτέρα, Πρωτομαγιά, δεν θα λείψουν και πάλι οι σύντομες βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι βοριάδες έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο, νότιοι στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 με 22 βαθμούς. Αρκετά βροχερός θα παραμείνει ο καιρός έως και την Πέμπτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.